Dorothea Bil en haar hond.
Volledig scherm
Dorothea Bil en haar hond. © Els Kooi

Ook Nederlanders zien vakantie in Verenigd Koninkrijk in duigen vallen: “Ik heb hier nul begrip voor”

Voor Belgen gold de regel al een week, nu moeten ook Nederlanders en Fransen er zich aan houden: elke toerist die naar het Verenigd Koninkrijk reist, moet verplicht eerst veertien dagen in quarantaine. Hierdoor gaat een weekendje Londen of een weekje hiken in de Schotse natuur in rook op. “Ik heb echt nul begrip voor deze beslissing”, reageert een van de Nederlandse gedupeerden misnoegd.

10 reacties

 • Johan Billiet

  5 maanden geleden
  In volle Corona tijden primeert blijkbaar het reis-egoïsme van individuen die dan verongelijkt zijn dat "hun" reis niet doorgaat omdat betrokken landen beschermende maatregelen nemen voor de hele bevolking..
 • Jill VanHengel

  5 maanden geleden
  Hoe komen mensen erbij dat reizen niet belangrijk is? Mensen hebben nood aan ontspanning. Er gaat geen dag voorbij zonder dat er wel een of andere regel wordt ingevoerd of je niet moet denken aan wie je allemaal aan het besmetten bent. Mensen lopen nu al op hun tippen. Beter wat vakantie nemen.
 • Patrick Van Hecke

  5 maanden geleden
  Groot gelijk hebben ze, de grenzen sluiten is voorlopig de beste oplossing. Hopelijk kunnen de scholen fatsoenlijk openen en kunnen we de economie draaiende houden. Zolang er geen vaccin is en men geen geneesmiddellen heeft is dat het enige die telt! Op reis gaan zal later nog wel kunnen maar is zeker niet belangrijk!
 • Ralph Dullaert

  5 maanden geleden
  Kom net terug van vakantie op camping in zeeland, ze houden daar wel afstand en ontsmetten, maar voor de rest alles heel ontspannen, bijna geen mondmaskers. Terug thuis bij onze huisdokter test gedaan, negatief. Wel raar dat hier in Brasschaat er zelfs in het peerdsbos met mondmaskers gefietst word, kom je iemand tegen op straat met niemand in de buurt, toch een mond masker. Zeker en vast goedbedoelende lieve mensen, maar voor mij allemaal heel verwarrend.
 • luc BONAMI

  5 maanden geleden
  Nederland heeft ook mijn verblijf daar geannuleerd omdat ik uit de provincie antwerpen kom -
 1. HET DEBAT: Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk?
  HET DEBAT

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Geef hier je mening

  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzet zich niet tegen een maatregel die onze premier Alexander De Croo (Open Vld) straks bij het Overlegcomité op tafel wil leggen: het tijdelijk verbieden van toeristische reizen. Tot nu zijn niet-essentiële buitenlandse reizen enkel sterk afgeraden, maar niet verboden. Wat denk jij? Is een algeheel verbod op plezierreizen noodzakelijk of blijft het huidige ontraden genoeg? Laat het weten in de comments onder dit artikel.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel