Een GGD-medewerker voert een coronatest uit in een teststraat in Pijnacker.
Volledig scherm
Een GGD-medewerker voert een coronatest uit in een teststraat in Pijnacker. © ANP

Ook Nederland op weg naar verstrengingen: Mark Rutte broedt op ‘avondlockdown’

Ook Nederland is op weg om te verstrengen. Het kabinet van premier Mark Rutte broedt op een lockdown in de avonduren. Niet-essentiële winkels, kappers, theaters en cafés zouden daarbij de deuren moeten sluiten tussen 17 uur en 5 uur ‘s ochtends. In ruil zouden scholen wel open kunnen blijven. Het definitieve besluit moet straks genomen worden.

  1. Zelensky beschuldigt Rusland van ecocide: “Tienduizenden dolfijnen aangespoeld langs kust van Zwarte Zee”

    Zelensky beschul­digt Rusland van ecocide: “Tiendui­zen­den dolfijnen aange­spoeld langs kust van Zwarte Zee”

    De oorlog in Oekraïne maakt niet alleen menselijke slachtoffers. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky beschuldigt Rusland vandaag van een "ecocide", doelend op de verwoesting die de Russische invasie heeft aangericht aan natuur en onder wilde dieren in Oekraïne. Duizenden dode zeezoogdieren zijn aangespoeld langs de kust van de Zwarte Zee, waaronder tienduizenden dolfijnen, aldus Zelensky. "En dat is slechts een klein deel van de verwoestende gevolgen."
  2. Groot-Brittannië bant reizigers uit zes Afrikaanse landen om nieuwe variant die “ergste tot nu toe kan zijn”

    Groot-Brittannië bant reizigers uit zes Afrikaanse landen om nieuwe variant die “ergste tot nu toe kan zijn”

    In Zuid-Afrika is een nieuwe variant van het coronavirus ontdekt. Dat hebben wetenschappers bekendgemaakt. Het Verenigd Koninkrijk plaatst zes Afrikaanse landen (Zuid-Afrika, Namibië, Lesotho, Botswana, Eswatini en Zimbabwe) op de rode lijst uit bezorgdheid om de nieuwe variant. Alle vluchten naar die landen worden opgeschort en terugkerende Britse reizigers moeten in quarantaine op hotel. Experts zeggen dat de nieuwe variant “de ergste tot nu toe kan zijn”.