Volledig scherm
© AP

Ook medicijnwaakhond in VS onderzoekt vijf allergische reacties op vaccin Pfizer: dit is waarom we ons geen zorgen hoeven te maken

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is een onderzoek gestart naar vijf allergische reacties bij mensen die afgelopen week het vaccin van Pfizer/BioNTech kregen toegediend. Dat heeft een topman van de FDA gezegd. Ook in het Verenigd Koninkrijk werden er al twee allergische reacties op het vaccin gemeld. Toch hoeft dat ons geen schrik aan te jagen.

24 reacties

 • Marcus Camps

  2 maanden geleden
  Al die betweters die zich niet willen laten vaccineren, ze zijn gewoon laf en rekenen erop dat er genoeg anderen zijn die het wel laten doen. Een bijzondere belasting als bijdrage aan de wetenschap voor verder onderzoek bij een vaccinatieweigering van bv. 1000 Euro, plus geen terugbetaling van de mutualiteit bij Covid problemen zou de problematiek zeker uit de weg gaan. Of de belasting innen bij iedereen en ze terugbetalen aan gevaccineerden als bijdrage is ook een mogelijkheid.
 • Frederick Verlé

  2 maanden geleden
  Ik daag alle mensen uit die zich hierdoor laten afschrikken of eeuwig negatief reageren op dingen waar ze niets van afweten: Trek thuis eens uw medicijnkast open en lees voor de verandering eens alle bijsluiters (ik weet het bijna niemand doet dat)! Je zal verschieten van de bijwerkingen die een "normaal" medicijn heeft dat iedereen wel gebruikt! Die paar dat er op het vaccin zijn geweest vallen echt nog mee maar worden gewoon uitvergroot om dat iedereen daar op gefocust staat!
 • frans Vullings

  2 maanden geleden
  @Albert De Vries ik heb bij een vaccin nog nooit een bijsluiter gezien, om de reden laat ik mij dan ook niet vaccineren, niet tegen de griep en zeker niet tegen covid
 • Johan Van Biesen

  2 maanden geleden
  @Pieter Janssens, je kan NOOIT een schadeclaim indienen voor vaccins, bekijk de wetgeving maar eens, niemand zou een vaccin moeten aanvaarden, niet onder de huidige voorwaarden.
 • Luc DE Coninck

  2 maanden geleden
  Wat doet antivries in een vaccin. Een middel dat oplichters wel eens in wijn mengen en waar men ten tijde van een Italiaans wijnschandaal van zei dat het cancerogeen was.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"