Vrouwen demonstreren tegen het aannemen van de strenge anti-abortuswet in Baton Rouge, Louisiana.
Volledig scherm
Vrouwen demonstreren tegen het aannemen van de strenge anti-abortuswet in Baton Rouge, Louisiana. © AP

Ook Louisiana komt met strenge abortuswet: ingreep na zes weken verboden, ook bij verkrachting of incest

In navolging van de Amerikaanse staten Alabama, Georgia en Iowa heeft ook de zuidelijke staat Louisiana een wet aangenomen die vrijwel alle abortussen verbiedt. Zelfs het afbreken van een zwangerschap na verkrachting of incest is onder de nieuwe wet verboden.

30 reacties

 • Martin Meuris

  4 jaar geleden
  Amerikanen zijn grote hypocrieten daarmee is alles gezegd.
 • guido Bervoets

  4 jaar geleden
  Zo zie je weer wat extreemrechts en oerconservatisme kunnen aanrichten in een beschaafde samenleving. Voor je het weet hebben ze alle lampen uit de Eeuw der Verlichting gedraaid en de klok 80 jaar teruggedraaid. The Land of the Brave and the Free is extreem Trumpistan geworden.
 • Marianne Van den Lemmer

  4 jaar geleden
  En de 'morning after pil' steeds gebruiken na een verkrachting? Niet aan gedacht?
 • Micheline Gevers

  4 jaar geleden
  Wat is in Amerika toch allemaal aan de hand sinds die president alles op zijn kop zet en de Amerikanen verdeelt , i.p.v. ze te vereniggen. Hij verslapt Amerika, en maakt het zeker niet groter, hij brengt zijn land een halve eeuw terug en dat enkel door zijn egoïsme en narcisme. De wereld lacht, maar zou moeten huilen, om de achteruitgang van zo'n sterke US.
 • paul remy lemmens

  4 jaar geleden
  typisch voor de US , hun leven is een aaneenschakeling van leugens bedriegen bestelen enz maar dan even biechten en alles is vergeven , deze bevolking heeft nooit iets geleerd dat iets te doen had met beschaving
 1. Actrice Alyssa Milano roept op tot seksstaking. In deze landen wierp dergelijke actie al vruchten af

  Actrice Alyssa Milano roept op tot sekssta­king. In deze landen wierp dergelijke actie al vruchten af

  In zeven Amerikaanse staten zijn de voorbije maanden strenge abortuswetten goedgekeurd. Een hele rist andere staten, waar het lokale bestuur in handen is van een conservatieve meerderheid, zijn hetzelfde van plan. Eerder deze maand riep actrice Alyssa Milano daarom op tot een seksstaking. Die aanpak wierp in het verleden ook al vruchten af, argumenteert ze. Zelfs in ons land werd acht jaar geleden zelfs nog opgeroepen tot een seksstop. Een overzichtje.
 2. Recht op abortus op de helling in VS: door Trump benoemde opperrechters kunnen klok halve eeuw terugdraaien
  PREMIUM

  Recht op abortus op de helling in VS: door Trump benoemde opperrech­ters kunnen klok halve eeuw terugdraai­en

  In Alabama heeft nu ook de gouverneur zijn fiat gegeven voor de allerstrengste abortuswet in de VS. Die verbiedt een zwangerschapsafbreking zelfs bij vrouwen die werden verkracht. Afgedwongen kan die wet voorlopig niet worden, want een 46 jaar oude uitspraak van het federale hooggerechtshof garandeert het recht op abortus. Maar die garantie komt nu ook op de helling te staan — dankzij president Trump.