Giuseppe Conte
Volledig scherm
Giuseppe Conte © EPA

Ook Italië komt met nieuwe coronamaatregelen

De Italiaanse premier Giuseppe Conte zal zondag nieuwe maatregelen aankondigen om de golf van coronavirusgevallen tegen te gaan. Dat meldt zijn kantoor nadat het land een nieuw dagelijks record aan besmettingen had geregistreerd.

 1. Deze trekpleisters werden overspoeld door toeristen voor de pandemie, maar nu is alles anders: “Hier hangt weer de sfeer van de nineties”

  Deze trekpleis­ters werden overspoeld door toeristen voor de pandemie, maar nu is alles anders: “Hier hangt weer de sfeer van de nineties”

  Voor de pandemie kreunden heel wat reisbestemmingen onder het massatoerisme. Maar toen kwam het coronavirus en nu kan het contrast niet groter zijn. Van overvolle attracties naar de troosteloze leegte. Reisverboden, quarantaines en landelijke lockdowns dwingen de toerist om thuis te blijven. Hoe moet het nu verder met deze eens zo bruisende toeristische trekpleisters? Zo zien zij de toekomst.
 1. Deze Vlamingen schetsen toestand in Europese broeihaarden: “Het was hier ‘vrijheid blijheid’. En kijk nu”
  PREMIUM

  Deze Vlamingen schetsen toestand in Europese broeihaar­den: “Het was hier ‘vrijheid blijheid’. En kijk nu”

  Overal in Europa sneuvelen records, en niet van het soort waar je trots op bent. In Nederland registreerden ze gisteren in één dag 7.833 nieuwe coronagevallen, het hoogste aantal tot nu toe. Verhoudingsgewijs is Tsjechië dan weer het ergst getroffen land van de tweede golf, met 413 infecties per 100.000 inwoners. En in het Verenigd Koninkrijk zitten ze met 43.245 overlijdens aan het hoogste dodental van Europa. We polsten bij uitgeweken Vlamingen naar de toestand in hun nieuwe thuisland.