We stopten twaalf mensen in een heel grote vrachtwagen, die kregen dan een uur lang een gasmasker op met omgevingslucht", zegt Paul Borm, hoogleraar toxicologie, tot 2017 verbonden aan de Zuyd Hogeschool.
Volledig scherm
We stopten twaalf mensen in een heel grote vrachtwagen, die kregen dan een uur lang een gasmasker op met omgevingslucht", zegt Paul Borm, hoogleraar toxicologie, tot 2017 verbonden aan de Zuyd Hogeschool. © Photo News / Lebrun

Ook in Nederland proeven met uitlaatgassen op mensen

10 reacties

 • Eric Van Gestel

  5 jaar geleden
  Kunnen ze de directeur van het bedrijf niet opsluiten in een kamer met draaiende motor ? Indien hij na een uur nog leeft is het ' experiment ' geslaagd ! Idioten ...
 • Jan van Heijst

  5 jaar geleden
  aan alle haatdragers tegen diesel, stop dan ook met inkopen doen, alles wordt door transport aangeleverd en die motoren draaien op diesel. ook niet meer op reis met het vliegtuig, kerosine is ook een vorm van diesel. hoe hypocriet kan men zijn. en ja...ook een electrische wagen wordt afgeleverd in de garage door een vrachtwagen die op diesel rijdt.
 • pascal de groote

  5 jaar geleden
  Inderdaad wij allen samen zijn één grote proef.
 • Peter Janssen

  5 jaar geleden
  Diesel is des duivels en moet ten alle prijze gebannen worden...man man..de heksenjacht op diesel is open om het melken van deze koe nog verder te rechtvaardigen! Van brempt op Terzake maakte zelfs ook het verschil tussen propere diesel die ze gebruikten in het onderzoek met apen en onze vuile diesel waarmee wij nog steeds rijden...ze moet eens in afrikaanse landen gaan kijken wat dáár rondrijdt aan vervuilende roeststoven die 20 jaar geleden hier reden!!!
 • Pieter Janssens

  5 jaar geleden
  Op de Antwerpse ring hebben we dat toch ook elke dag ? Zelfs onze gezondheidsdiensten hebben weet van deze resultaten ... gelukkig is de lucht binnen de Ring vele beter nu BDW boetes kan incasseren via de LEZ zone.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.