19 juli, vijf dagen na de ramp: twee broers huilen voor het verwoeste huis van hun ouders in Altenahr, waar meer dan honderd doden vielen.
Volledig scherm
PREMIUM
19 juli, vijf dagen na de ramp: twee broers huilen voor het verwoeste huis van hun ouders in Altenahr, waar meer dan honderd doden vielen. © AP

Ook in Duitsland zware kritiek na de watersnood: grote solidariteit, maar “organisatie en coördinatie laat te wensen over”

In de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen vielen na de overstromingen van midden juli 177 doden en zijn nog 26 mensen vermist. Ondanks de Duitse ‘Gründlichkeit’, zijn de pijnpunten daar dezelfde als bij ons. Twee inwoners getuigen over de vele hulp, maar ook de gebrekkige organisatie ervan voor én na de fatale ramp.

  1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
    Streamz

    Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

    Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.