Jens Spahn, de Duitse minister van Volksgezondheid, donderdag aan het woord in de Bondsraad in Berlijn. Hij benadrukte dat de coronasituatie in Duitsland “extreem ernstig” is.
Volledig scherm
Jens Spahn, de Duitse minister van Volksgezondheid, donderdag aan het woord in de Bondsraad in Berlijn. Hij benadrukte dat de coronasituatie in Duitsland “extreem ernstig” is. © AP

Ook Duitse Bondsraad keurt omstreden coronawet van Merkel goed

De Bondsraad in Duitsland heeft een omstreden wet goedgekeurd die de Duitse regering de bevoegdheid geeft om rechtstreeks coronamaatregelen op te leggen, zonder de goedkeuring van de deelstaten. De wet wordt van kracht zodra president Frank-Walter Steinmeier er zijn handtekening onder heeft gezet.

0 reacties

 1. Duitse Bondsdag stemt in met omstreden nationale coronawet, politie vuurt traangas af op betogers

  Duitse Bondsdag stemt in met omstreden nationale coronawet, politie vuurt traangas af op betogers

  De Duitse Bondsdag heeft woensdag ingestemd met een wetswijziging die de federale regering toelaat om rechtstreeks strenge coronamaatregelen op te leggen, buiten de Duitse deelstaten om. De stemming heeft aan het parlement in Berlijn tot een grote protestactie van tegenstanders geleid. De politie staat tegenover duizenden betogers. Agenten vuurden traangas af en gebruikten pepperspray tegen demonstranten die met flessen gooiden of over barricades probeerden te klimmen. Verschillende mensen zijn opgepakt vanwege agressie tegen de politie.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”