Het wordt het tweede jaar op rij dat de festiviteiten deels worden afgelast en deels worden aangepast vanwege de coronamaatregelen.
Volledig scherm
Het wordt het tweede jaar op rij dat de festiviteiten deels worden afgelast en deels worden aangepast vanwege de coronamaatregelen. © Maja Hitij/dpa

Ook carnaval in Keulen (deels) afgelast

De optochten en voorstellingen tijdens het carnaval in de Duitse stad Keulen gaan begin volgend jaar niet door in de gebruikelijke vorm. Het wordt het tweede jaar op rij dat de festiviteiten deels worden afgelast en deels worden aangepast vanwege de coronamaatregelen.

 1. “Het zag er goed uit voor Aalst carnaval, maar toen kwam de omikronvariant”: trekt burgemeester D’Haese vandaag streep door hét volksfeest bij uitstek?
  PREMIUM
  Aalst

  “Het zag er goed uit voor Aalst carnaval, maar toen kwam de omikronva­ri­ant”: trekt burgemees­ter D’Haese vandaag streep door hét volksfeest bij uitstek?

  Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) zal na het Overlegcomité - meer dan waarschijnlijk - communiceren dat Aalst carnaval en de prinsenverkiezing geannuleerd worden. Daar lijkt het toch op, na de bespreking van Aalst carnaval op de gemeenteraad van dinsdagavond. “Het zag er goed uit, maar toen kwam omikron”, zei de burgemeester, die het een heel moeilijke beslissing noemde.
 2. Gewapend met verf en penseel brengen vader en zoon kerstsfeer in de straten: “Ook wie geen kerst viert houdt van onze raamdecoraties”
  PREMIUM
  Halle

  Gewapend met verf en penseel brengen vader en zoon kerstsfeer in de straten: “Ook wie geen kerst viert houdt van onze raamdecora­ties”

  Al bijna veertig jaar trekt Jean Deras (60) er op uit om gewapend met verf en penseel ramen en vitrines van een prachtig kersttafereel te voorzien. Voor het eerst ging ook zoon Jannis (23) mee op stap. Het werk van vader en zoon kan je tegenwoordig in grote steden te spotten. “Appartementsbewoners in Brussel zijn zo dankbaar als we hun inkomhal versieren", vertelt Jean.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.