Een beeld van de Canadese evacuatiemissie in Kaboel.
Volledig scherm
Een beeld van de Canadese evacuatiemissie in Kaboel. © via REUTERS

Ook Canada beëindigt evacuaties

Ook Canada heeft een punt gezet achter de evacuatieoperatie in Afghanistan, meldt het Canadese ministerie van Defensie. De laatste vlucht vertrok omstreeks 08.00 uur plaatselijke tijd uit Kaboel, en er blijft nog slechts een klein team ter plaatse, zei de Canadese generaal Wayne Eyre donderdag tijdens een perspunt.

1 reactie

 • Tamsin Andersen

  1 jaar geleden
  In vergelijking met ons land is 3700 opgehaalde Afghanen niet veel. In Canada is nog veel plaats. Nog héél veel plaats.
 1. Twee Australiërs eisen ontslag winkelbedienden Balenciaga na BDSM-campagne: “Wil je werken voor bedrijf dat kindermisbruik steunt?”
  Play

  Twee Austra­liërs eisen ontslag winkelbe­dien­den Balenciaga na BDSM-campagne: “Wil je werken voor bedrijf dat kindermis­bruik steunt?”

  Het populair modemerk Balenciaga kwam onlangs onder vuur te liggen omwille van een reclamecampagne. Ze lieten kinderen poseren met knuffels die een BDSM-outfit aan hebben. Twee Australische handelaren besluiten in een winkel de confrontatie aan te gaan met enkele bedienden en delen de beelden op sociale media. Daar vinden de mensen dat de twee zich ongepast gedragen, en dat de winkelbedienden gewoon hun werk doen.
 2. Twitter riskeert boetes of sluiting als het zich niet aan de wet houdt, zegt EU

  Twitter riskeert boetes of sluiting als het zich niet aan de wet houdt, zegt EU

  Twitter kan boetes en andere maatregelen opgelegd krijgen als het zich niet aan de EU-wetgeving houdt. Dat heeft EU-commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton vandaag gezegd. "Het is absoluut duidelijk dat als Twitter deze regels niet naleeft, we boetes kunnen opleggen. En als de schendingen van de regels doorgaan, kunnen we het platform in Europa sluiten", zei Breton tegen de kranten van de Duitse Funke Media Group en de Franse krant Ouest-France.