Diplomaat Ernesto Araujo wordt de nieuwe Buitenlandminister onder Jair Bolsonaro. Via Twitter kondigt hij al aan dat Brazilië uit het VN-migratiepact zal stappen.
Volledig scherm
Diplomaat Ernesto Araujo wordt de nieuwe Buitenlandminister onder Jair Bolsonaro. Via Twitter kondigt hij al aan dat Brazilië uit het VN-migratiepact zal stappen. © AFP

Ook Brazilië wil uit migratiepact stappen

Ook Brazilië is van plan om uit het VN-Migratiepact te stappen, dat vandaag in Marrakesh formeel werd aangenomen. Dat kondigde de toekomstige minister van Buitenlandse Zaken aan op Twitter.

19 reacties

 • Fons Casteels

  3 jaar geleden
  In Europa zijn onder meer Oostenrijk en Hongarije tegen, lees ik. Ook Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Estland, Italië, Letland, Litouwen, Polen en Zwitserland zijn tegen. De reden die ze opgeven, is telkens dezelfde: in het pact staat dat illegale migranten moeten geregulariseerd worden. Idem dito voor "het pact is niet bindend": het zijn rechters die dat zullen beslissen, en niet politici, journalisten, diplomaten of andere zelfverklaarde experten.
 • Louis Roux

  3 jaar geleden
  Men kan er dus terug uitstappen. Dat zal nog veel gebeuren.
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Dat noemen ze gezond verstand. In Belgie is dat al 3 generaties zoek geraakt!
 • DIRK VAN DESSEL

  3 jaar geleden
  Bolsonaro & Ministers zijn geniaal en duidelijk WEL bekommerd om de billijke belangen te behartigen der eigen bevolking.
 • Frans Peeters

  3 jaar geleden
  Een reden minder voor Michel om een niet bindende overeenkomst te tekenen, binnenkort staat hij nog alleen met Afrikaanse en Arabische landen