Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ook België schort vaccinaties met vaccin Johnson & Johnson tijdelijk op: “Geen significante impact”

België schort de geplande vaccinaties met het Janssen-vaccin van Johnson & Johnson voorlopig op, tot er meer duidelijkheid is over de mogelijke bijwerkingen van het vaccin. Dat hebben de verschillende ministers van Volksgezondheid beslist op advies van de taskforce Vaccinatie, zo vernam onze redactie en is ondertussen door federaal minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) bevestigd. De eerste dosissen zouden normaal vrijdag toegediend worden. Eerder had Johnson & Johnson zelf gevraagd het vaccin niet meer toe te dienen in afwachting van een oordeel van het Europese geneesmiddelenagentschap EMA. 

57 reacties

 • Jan Baroen

  4 weken geleden
  Wat ik wil mijnheer Lippens is een veilige, snelle en doeltreffende oplossing voor iedereen, uzelf inclusief. Welke naam u er aan geeft en uw mening dat het niet werkt, is voor uw rekening. Voor mij het belangrijk is dat er een oplossing komt. Kritiek geven is gemakkelijk, oplossingen vinden iets moeilijker.
 • Chantal Vanderhaeghen

  4 weken geleden
  AZ is ook een vectorvaccin. Volgens het voorzorgprincipe zou dat ook opgeschort moeten worden. De bedrijfsleiders bij JJ zijn voorzichtiger.
 • Joeri Parrez

  4 weken geleden
  J&J heeft dat zelf gevraagd
 • Jean-Paul Van der Borght

  4 weken geleden
  zoals steeds 2 maten en 2 gewichten, je had toch niet gedacht dat ze al die AZ vaccins gingen dumpen zeker en een reden om hun gewten te sussen hebben ze ook al
 • Marcel Van Overloop

  4 weken geleden
  Het moest allemaal in sneltempo gaan, snelle ontwikkeling, snelle test, snelle goedkeuring, want er ware politieke doelen mee gemoeid (VS). Nu zijn we allemaal proefkonijnen en de mankementen komen tevoorschijn.
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den