Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Ook België gaat vaccin AstraZeneca voorlopig niet aan 55-plussers geven

Ook België gaat het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca en de universiteit van Oxford voorlopig niet toedienen aan ouderen. Al minstens zeven andere Europese lidstaten doen hetzelfde. Het Europese Geneesmiddelenagentschap keurde het vaccin eind vorige week goed, maar wees erop dat er te weinig data waren om de werkzaamheid bij 65-plussers te kunnen beoordelen. België kiest er nu op advies van de Hoge Gezondheidsraad voor om het vaccin voorlopig niet toe te dienen bij 55-plussers. De Taskforce Vaccinatie buigt zich de komende dagen over een eventuele aanpassing van het vaccinatieschema.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. OVERZICHT. Bijna 700.000 vaccins geleverd tegen einde deze week, meer dan 300.000 ervan zijn toegediend

  OVERZICHT. Bijna 700.000 vaccins geleverd tegen einde deze week, meer dan 300.000 ervan zijn toegediend

  Tegen het einde van deze week zullen er in ons land in totaal 678.000 vaccins van Pfizer/BioNTech, Moderna en AstraZeneca geleverd zijn. De komende weken moeten er daar nog meer dan een miljoen bijkomen. 306.000 vaccins zijn toegediend, de rest van de stock staat geprogrammeerd voor de bewoners en personeelsleden die nog geen eerste dosis hebben gekregen én voor de tweede inspuiting van wie al een eerste prik kreeg. Deze week zijn dat er ongeveer 145.000.
 1. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg