Viersterrengeneraal Mark Milley, voorzitter van de chefstaven van het Amerikaanse leger. Foto rechts: de Capitoolbestorming op 6 januari 2021.
Volledig scherm
Viersterrengeneraal Mark Milley, voorzitter van de chefstaven van het Amerikaanse leger. Foto rechts: de Capitoolbestorming op 6 januari 2021. © AP - AFP

Ook Amerikaanse legerleiding veroordeelt Capitoolbestorming scherp, FBI opent 160 nieuwe dossiers

Bijna een week na de bestorming van het Capitool door honderden woedende Trumpfans heeft ook de Amerikaanse legerleiding zich over de dodelijke rellen uitgesproken. In een memo gericht aan alle VS-strijdkrachten is te lezen dat de belegering van 6 januari “een directe aanval was op het Amerikaanse parlement, het Capitoolgebouw en ons grondwettelijk proces”. De verklaring is ondertekend door viersterrengeneraal Mark Milley, voorzitter van de ‘joint chiefs of staf’ van het Amerikaanse leger, en zijn collega’s.

1 reactie

 • Hugo Vangeleyn

  1 week geleden
  Trump kan ze misschien gratie verlenen. Dat is nog eens een idee he?
 1. VRT-correspondent Michiel Vos getuigt over hoe vrouw en zoon vast zaten tijdens bestorming Capitool: “Het had veel erger kunnen zijn”

  VRT-correspon­dent Michiel Vos getuigt over hoe vrouw en zoon vast zaten tijdens bestorming Capitool: “Het had veel erger kunnen zijn”

  VRT-correspondent Michiel Vos getuigde deze middag in ‘Nieuwe Feiten’ op Radio 1 over de bestorming van het Capitool in Washington van vorige week woensdag. Hij was zelf buiten verslag aan het uitbrengen terwijl zijn echtgenote, zoon van 14 jaar en schoonmoeder Nancy Pelosi, Democratische voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, vast zaten in het gebouw.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"