Ook Afghanen die Belgische militairen jarenlang geholpen hebben, hebben recht op hulp: “Velen willen weg, maar kunnen niet”

Robin Ramaekers is de eerste Belgische journalist die in Kaboel is geraakt, sinds de Taliban de macht greep. Hij gaat op zoek naar Belgen die er nog vastzitten en niet meer geëvacueerd kunnen worden. Er is ook een andere groep die recht heeft op hulp van België, dat zijn de mensen die de Belgische militairen jarenlang geholpen hebben.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Stoffelijke resten, notitieboekje en rugzak gevonden in zoektocht naar verloofde van Gabby Petito
  Play

  Stoffelij­ke resten, notitie­boek­je en rugzak gevonden in zoektocht naar verloofde van Gabby Petito

  Er zijn stoffelijke resten gevonden in de zoektocht naar Brian Laundrie. Speurders hadden eerder enkele van zijn spullen teruggevonden naast een wandelpad dat hij vaak gebruikte in de buurt van zijn ouderlijke woning in Florida. Volgens de advocaat van de familie gaat het vermoedelijk om het stoffelijk overschot van Brian Laundrie. De jongeman wordt nog steeds gezocht als ‘person of interest’ in de moordzaak van zijn verloofde, Gabby Petito. Hij zou met andere woorden belangrijke informatie kunnen verschaffen.