De Britse premier Boris Johnson verdedigt zich in het Britse parlement tegen beschuldigingen van feestjes in zijn ambtswoning tijdens de coronapandemie.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson verdedigt zich in het Britse parlement tegen beschuldigingen van feestjes in zijn ambtswoning tijdens de coronapandemie. © AFP

Ook aan vooravond van begrafenis prins Philip feestjes in ambtswoning Britse premier: woordvoerder Johnson excuseert zich bij koningin Elizabeth

Het kantoor van de Britse premier Boris Johnson heeft koningin Elizabeth excuses aangeboden voor het houden van twee feestjes op 16 april 2021, op de vooravond van de begrafenis van prins Philip, de echtgenoot van Elizabeth. Op dat moment was het Verenigd Koninkrijk in lockdown vanwege de coronacrisis en gold een officiële periode van rouw in verband met het overlijden van de prins, de echtgenoot van koningin Elizabeth II. Op de beide feestjes waren ongeveer dertig mensen aanwezig. Dat schrijft de krant ‘The Telegraph’, die gesproken heeft met aanwezigen. Johnson zelf was er niet bij.

  1. Britse premier Johnson annuleert werkbezoek door coronageval in familie

    Britse premier Johnson annuleert werkbezoek door coronage­val in familie

    De Britse premier Boris Johnson heeft een gepland bezoek aan een vaccinatiecentrum geannuleerd omdat een familielid positief heeft getest op het coronavirus. Dat meldt zijn kabinet. Nochtans moeten gezinsleden van coronapatiënten volgens de geldende regels in Engeland niet verplicht in isolatie. Dat is enkel het geval als ze zelf een positieve test afleggen, of symptomen van het virus vertonen. Johnson woont samen met zijn vrouw Carrie en hun twee jonge kinderen in de ambtswoning aan Downing Street 10.