Antonina Pomazanko (76), moeder van de 56-jarige Tetiana, toont het geïmproviseerde graf van haar dochter, die door de Russische troepen werd doodgeschoten. “Er waren de hele tijd beschietingen, ik wist niet wat te doen”, zegt Antonina.
Volledig scherm
PREMIUM
Antonina Pomazanko (76), moeder van de 56-jarige Tetiana, toont het geïmproviseerde graf van haar dochter, die door de Russische troepen werd doodgeschoten. “Er waren de hele tijd beschietingen, ik wist niet wat te doen”, zegt Antonina. © NYT

Ooggetuigen gebroken door gruwel in Boetsja : “Ze schoten mijn dochter zomaar neer. Ik kon haar zelfs niet begraven”

De ogen van de wereld zijn gericht op Boetsja. In de voorstad van Kiev liggen lichamen van gedode burgers verspreid over straten en tuinen. De overlevenden zijn gebroken. Pas nu kunnen ze de wereld vertellen over de gruwel die niemand zag.

62 reacties

 • Jean van Ravestyn

  3 maanden geleden
  een maand terug las ik hier veel commentaar dat we er ons niet mee moesten moeien Eindelijk lees ik nu dat er steeds meer verwacht word dat we er toch hardhandiger iets aan moet gebeuren. Zelf sterf ik liever door een bom dan onder Russis-bewindt te moeten leven..
 • Tom Caers

  3 maanden geleden
  Word het geen tijd dat wij als NAVO landen opstaan en Rusland de oorlog verklaren. Ik kan er niet bij dat wij dit zomaar laten gebeuren. Na WO2 werd gezegd "nooit meer" holle woorden blijkbaar.
 • Peter Berg

  3 maanden geleden
  Tot een goeie maand geleden leefden deze mensen een bestaan zoals jij en ik maar plots komt een buurland iedereen in je straat die durft bewegen neerschieten. Onbegrijpelijk. De VN had allang blauwhelmen moeten sturen. Heeft die VN trouwens nog een reden om te bestaan want ze lossen nooit iets op.
 • Sandra Rosenboom

  3 maanden geleden
  Luc Dhaeseleer, het is duidelijk dat je geen verstand hebt van ontbinding van lijken. Dus hou je mond, als je er niks vanaf weet. En wil je er wel iets van weten, zoek eerst de juiste info. Er zijn zoveel factoren die een rol spelen bij het ontbindingsproces.
 • RUDI FRIEDRICHSEN

  3 maanden geleden
  Ik ben beschaamd dat we dit laten gebeuren.
 1. 18 migranten omgekomen bij bestorming grenshekken Spaanse enclave in Marokko

  18 migranten omgekomen bij bestorming grenshek­ken Spaanse enclave in Marokko

  Achtien afrikaanse migranten zijn bezweken aan verwondingen die ze hadden opgelopen bij de bestorming van de grenshekken in de Spaanse enclave Melilla in Marokko. Dat hebben de autoriteiten in de Marokkaanse grensstad Nador gemeld. Bijna tachtig andere migranten en ongeveer 140 agenten en andere veiligheidsmedewerkers raakten gewond. Het meeste veiligheidspersoneel raakte gewond bij de pogingen de migranten tegen te houden, aldus het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.