Het arrestatieteam doorzoekt de tram waarin Gökmen Tanis schoot.
Volledig scherm
Het arrestatieteam doorzoekt de tram waarin Gökmen Tanis schoot. © ANP

Ooggetuige Niels (21): ‘Hij schoot op die mensen die die vrouw hielpen’

BuitenlandDe 21-jarige Niels zat in de tram in Utrecht waar vanmorgen ‘mogelijke terreurverdachte’ Gökmen Tanis begon te schieten. Niels ‘had het gevoel’ dat de dader zich op één persoon richtte. “Hij mikte op die mensen die die vrouw probeerde te helpen.”

6 reacties

 • Peter De coninck

  2 jaar geleden
  Wat hebben we ons hier op de hals gehaald. Waar gaat dat eindigen
 • Jan Dekeukelaere

  2 jaar geleden
  Wanneer de verdachte een allochtoon is wordt eerst uitgegaan van terreur en nadien wordt het pas rechtgezet..in Nieuw Zeeland was dat omgekeerd terwijl het daar zo duidelijk terreur was..
 • Nordin Tarhach

  2 jaar geleden
  Dit lijkt veel meer op een liquidatie dan een aanslag . Sterkte aan de slachtoffers die aan het herstellen zijn en mijn oprechte medeleven aan de nabestaanden van alleslachtoffers.
 • Fons Casteels

  2 jaar geleden
  Charles Petitjean, terreur is het in elk geval. Anderzijds: het onderzoek zal duidelijk maken om welke terreur het gaat.
 • Sylke Buysse

  2 jaar geleden
  Er zijn indicaties dat de dader "erewraak" als motief hanteerde, voor mij blijft dat een terreuraanslag met "culturele achtergrond" - ongeacht het motief. Onder autochtonen is dit soort openlijke "publieke afrekeningen" met vuurwapens geen gangbare "traditie".
 1. Derde dode schietpartij is man (28) uit Utrecht, OM houdt door briefje in auto “ernstig rekening” met terroristisch motief

  Derde dode schietpar­tij is man (28) uit Utrecht, OM houdt door briefje in auto “ernstig rekening” met terroris­tisch motief

  De drie slachtoffers van de schietpartij gisteren op een tram in Utrecht zijn twee mannen en een vrouw. Drie anderen raakten zwaargewond. Dat bevestigt het Nederlandse Openbaar Ministerie. Tot nu toe wijst niets erop dat er een relatie is tussen hoofdverdachte Gökmen Tanis (37) en de slachtoffers. Er wordt nog altijd “ernstig rekening” gehouden met een terroristisch motief. Onder andere door een briefje dat in de vluchtauto van Tanis werd gevonden. Ook andere motieven worden niet uitgesloten.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"