EPA
Volledig scherm
© EPA

Onze vaccinstrategie blijft ongewijzigd, ook al werkt het AstraZeneca-vaccin niet tegen de Zuid-Afrikaanse variant

Zuid-Afrika schort de vaccinatiecampagne tijdelijk op. Bedoeling was om de komende dagen van start te gaan met een miljoen AstraZeneca-vaccins. Uit een studie blijkt nu echter dat het middel maar een beperkte bescherming biedt tegen de milde ziekteverschijnselen van de Zuid-Afrikaanse coronavariant. “Het gaat belangrijk zijn om deze variant zo veel mogelijk uit ons land te houden”, stelt viroloog Marc Van Ranst op Twitter. Van Ranst zegt in een gesprek met onze redactie ook dat dit nog geen gevolgen heeft voor onze vaccinatiestrategie.

43 reacties

 • Geert Baert

  2 jaar geleden
  Dat is een zeer goed idee M. VanRanst! We houden de zuid Afrikaanse variant gewoon tegen aan onze grenzen!! Zodat niemand besmet kan geraken. Maar waarom hebt jij gewoon het gehele COVID-19 virus niet tegengehouden aan onze grenzen?? Gooi dat tweerangsvaccin van AstraZenica gewoon in de vuilbak. Het is een miskleun! Iedereen ziet en weet het nu al, de mRNA vaccins zijn de enige die goed beschermen tegen de varianten van COVID-19. Wat jij je laat inspuiten M.Van Ranst is uw privézaak.
 • JAN MERCKX

  2 jaar geleden
  Zouden we niet best de AstraZeneca vaccins in de vuilcontainer droppen ? Niemand zal gelukkig zijn met een AZ spuitje, iedereen wil een 'goed' vaccin. Wat kunnen we verliezen : 7,74 miljoen vaccins aan 1,78 EUR ? We kochten bij een louche voetbalmakelaar wel 15 miljoen slechte mondmaskers aan 2,5 EUR /st waarvan 10 miljoen liggen te rotten. Het zal toch nog even duren eer de massale vaccinatie kan beginnen en tegen die tijd zal er wel genoeg Pfizer en Spoetnik zijn om iedereen te bedienen.
 • Paul Philippaerts

  2 jaar geleden
  Ja de vaccinstrategie veranderen. Hela dan moet er nagedacht worden en met 6 ministers van volksgezondheid kan dat zo maar niet. Trouwens we zijn nog niet bezig met vaccineren we beginnen in maart. Maar we weten nog niet in welk jaar juist. Maar we staan voor op het schema. Ah ja we dachten dat het vaccin pas eind dit jaar zou gevonden zijn.
 • Debbie De Bruyn

  2 jaar geleden
  Tegen dat ze hier beginnen vaccineren zijn we 5 jaar verder.
 • Rik Hofman

  2 jaar geleden
  wat verschil maakt het uit, we vaccineren toch niet: gisteren kreeg 55 man een eerste prik. 55, u leest het goed.