EPA
Volledig scherm
© EPA

Onze vaccinstrategie blijft ongewijzigd, ook al werkt het AstraZeneca-vaccin niet tegen de Zuid-Afrikaanse variant

Zuid-Afrika schort de vaccinatiecampagne tijdelijk op. Bedoeling was om de komende dagen van start te gaan met een miljoen AstraZeneca-vaccins. Uit een studie blijkt nu echter dat het middel maar een beperkte bescherming biedt tegen de milde ziekteverschijnselen van de Zuid-Afrikaanse coronavariant. “Het gaat belangrijk zijn om deze variant zo veel mogelijk uit ons land te houden”, stelt viroloog Marc Van Ranst op Twitter. Van Ranst zegt in een gesprek met onze redactie ook dat dit nog geen gevolgen heeft voor onze vaccinatiestrategie.

43 reacties

 • Geert Baert

  7 maanden geleden
  Dat is een zeer goed idee M. VanRanst! We houden de zuid Afrikaanse variant gewoon tegen aan onze grenzen!! Zodat niemand besmet kan geraken. Maar waarom hebt jij gewoon het gehele COVID-19 virus niet tegengehouden aan onze grenzen?? Gooi dat tweerangsvaccin van AstraZenica gewoon in de vuilbak. Het is een miskleun! Iedereen ziet en weet het nu al, de mRNA vaccins zijn de enige die goed beschermen tegen de varianten van COVID-19. Wat jij je laat inspuiten M.Van Ranst is uw privézaak.
 • JAN MERCKX

  7 maanden geleden
  Zouden we niet best de AstraZeneca vaccins in de vuilcontainer droppen ? Niemand zal gelukkig zijn met een AZ spuitje, iedereen wil een 'goed' vaccin. Wat kunnen we verliezen : 7,74 miljoen vaccins aan 1,78 EUR ? We kochten bij een louche voetbalmakelaar wel 15 miljoen slechte mondmaskers aan 2,5 EUR /st waarvan 10 miljoen liggen te rotten. Het zal toch nog even duren eer de massale vaccinatie kan beginnen en tegen die tijd zal er wel genoeg Pfizer en Spoetnik zijn om iedereen te bedienen.
 • Paul Philippaerts

  7 maanden geleden
  Ja de vaccinstrategie veranderen. Hela dan moet er nagedacht worden en met 6 ministers van volksgezondheid kan dat zo maar niet. Trouwens we zijn nog niet bezig met vaccineren we beginnen in maart. Maar we weten nog niet in welk jaar juist. Maar we staan voor op het schema. Ah ja we dachten dat het vaccin pas eind dit jaar zou gevonden zijn.
 • Debbie De Bruyn

  7 maanden geleden
  Tegen dat ze hier beginnen vaccineren zijn we 5 jaar verder.
 • Rik Hofman

  7 maanden geleden
  wat verschil maakt het uit, we vaccineren toch niet: gisteren kreeg 55 man een eerste prik. 55, u leest het goed.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Russen trekken naar stembus voor parlementsverkiezingen: Google en Apple halen verkiezingsapp Navalny uit appstores

  Russen trekken naar stembus voor parlements­ver­kie­zin­gen: Google en Apple halen verkie­zings­app Navalny uit appstores

  Google en Apple hebben de verkiezingsapp van de Russische oppositieleider Alexej Navalny uit hun appstores verwijderd op de dag dat de Russische verkiezingen beginnen. De techbedrijven liggen al enige tijd in de clinch met de Russische media- en internetwaakhond Roskomnadzor, die dreigde met een boete als de app niet weggehaald zou worden. Rusland beschuldigde Amerikaanse techbedrijven van bemoeienis met de Russische verkiezingen.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).