Als je door de winkelstraten van Göteborg wandelt, zou je denken dat corona hier niet bestaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Als je door de winkelstraten van Göteborg wandelt, zou je denken dat corona hier niet bestaat. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Onze reporter – zonder mondmasker – in Zweden: “Deze strategie zou in België niet gewerkt hebben”

Op het eerste gezicht is het 'vrijheid blijheid' in Zweden. Van een lockdown was er in het land van Abba, Ikea en Volvo geen sprake en ook vandaag is er in de straten, winkels en scholen geen mondmasker te zien. Maar reporter DIETERT BERNAERS stelt in Göteborg vast dat het allemaal toch iets genuanceerder is: er zijn wel degelijk regels en strikte aanbevelingen. Het verschil is dat die gedragen worden door de bevolking. "De soepele Zweedse strategie zou in België nooit gewerkt hebben."

  1. Het pad naar 270 kiesmannen: deze strijdstaten beslissen écht over de Amerikaanse presidentsverkiezingen

    Het pad naar 270 kiesmannen: deze strijdsta­ten beslissen écht over de Amerikaan­se presidents­ver­kie­zin­gen

    Blijft Donald Trump zitten of neemt zijn Democratische uitdager Joe Biden het over? Over exact twee weken moet het duidelijk zijn. Of toch niet? De kans is niet onbestaande dat de uiteindelijke resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen dit jaar dagen en mogelijk zelfs weken op zich zullen laten wachten. Wat daarbij vooral telt zijn de swing states of strijdstaten: daar waar de verkiezingen uiteindelijk beslist worden.
  2. 300.000 extra overlijdens in VS tijdens pandemie - Van Ranst “niet blij” met nieuwe teststrategie

    300.000 extra overlij­dens in VS tijdens pandemie - Van Ranst “niet blij” met nieuwe teststrate­gie

    De coronacijfers blijven in België en andere Europese landen met duizelingwekkende kracht toenemen. Het onderwijs schakelt naar code ‘oranje’, maar alle leerlingen, zowel basis als secundair, blijven voltijds naar school gaan. Dat heeft de onderwijswereld na een marathonvergadering beslist. Herlees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus van dinsdag 20 oktober.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement