De schade in sportwinkel Body Muscles
Volledig scherm
PREMIUM
De schade in sportwinkel Body Muscles © Photo News

Onze reporter volgt het spoor van vernieling in Rotterdam: “Vanavond om 18 uur is het weer van dat”

“Vanavond om 18 uur zal het weer van dat zijn”, zeggen twee jongeren in de Beijerlandselaan. Rotterdam stond maandagavond in brand, net zoals tal van andere Nederlandse steden. Winkels werden vernield, auto’s en vuilbakken werden in brand gestoken en de politie moest zelfs een waarschuwingsschot lossen.  We meten de schade op en gaan op zoek naar de relschoppers en de slachtoffers: “De verzekering liet al weten dat ze waarschijnlijk niet zullen tussenkomen. Ik voel me enorm machteloos.”

48 reacties

 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  Als ze echt opstand willen moeten ze beschouwd worden als opstandelingen en als dusdanig worden behandeld en gestraft ongeacht de leeftijd. En dan stuur je het leger er op af en steken ze die opstandelingen in een strafkamp om te heropvoeden. De ouders willen of durven het toch niet.
 • Peter Vijverman

  1 jaar geleden
  Zolang men de groepen en gemeenschappen niet durft te benoemen die aan de grondslag van deze ongeregeldheden liggen zal dit gewoon nog verder escaleren. Politieke correctheid heeft wel degelijk zijn prijs.
 • Geert Landsman

  1 jaar geleden
  Net als bij ons mag je in Nederland je kinderen geen grenzen leren door een opvoedkundige tik of straf te geven. Verder mag je je kind niet ondervragen want dat is schending van de privacy. Schoolresultaten krijg je als ouder niet eens als je erom vraagt. De overheid heeft dit gezaaid en nu oogsten ze de problemen. Dit is gevolg van jarenlange afbraak van het gezin en alles en iedereen aan het werk te krijgen. Economie moet primeren, de rest zijn kosten en moet kapot. Daarom gebeurt dit.
 • Marga Printemps

  1 jaar geleden
  De grote hoop van de mensen weten blijkbaar nog niet wat ons te wachten staat, eens dat jullie het weten, eens zien hoe jullie dan gaan reageren.!
 • Guido vanclee

  1 jaar geleden
  Facebook Twitter en al de rest afsluiten voor een bepaalde tijd ! Zal al veel minder zijn !
 1. Tot 43 graden in Spanje en ook komende dagen blijft het warm: “Zo vroeg op het jaar zijn we deze hitte niet gewend”
  Play

  Tot 43 graden in Spanje en ook komende dagen blijft het warm: “Zo vroeg op het jaar zijn we deze hitte niet gewend”

  In het zuiden van Spanje worden de volgende dagen maar liefst temperaturen rond 43 graden Celsius verwacht. Extreme temperaturen voor de tijd van het jaar. Dat vertelt ook Francois de Rooij, een Vlaming die in Málaga woont: “Het is in de schaduw momenteel al 36 tot 38 graden, dus we vrezen voor wat er nog zal komen in de zomer.” Het is overdag dan ook essentieel om verkoeling te zoeken. “Daarom proberen we zoveel mogelijk fysieke arbeid te vermijden”, vertelt Francois.