Buurtbewoners leggen kaarsen en bloemen neer op de plaats van de aanslag.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners leggen kaarsen en bloemen neer op de plaats van de aanslag. © Benoit De Freine

Onze reporter in Hanau spreekt met buurtbewoners: “Elk van ons had slachtoffer kunnen zijn”

Bewoners van de wijk Kesselstadt in het Duitse Hanau kunnen niet vatten wat er gisterennacht in hún buurt gebeurd is. De bar waar schutter Tobias R. (43) verschillende onschuldige bezoekers doodschoot, is het sociale hart van de buitenwijk. “Elk van ons had slachtoffer kunnen zijn.”

2 reacties

 • Marc LInden

  1 jaar geleden
  deze dader was duidelijk geestesziek, de aanslagen op de metro en de luchthaven werden gedaan uit o.a. moordzucht is toch iets anders.
 • Tom Caers

  1 jaar geleden
  De zoveelste gek! Zoals jullie kunnen zien terrorisme kent geen kleur,die psychopaten leven tussen ons allemaal,blank,bruin,rood,zwart of geel. Ziekelijk bah! Men oprechte medeleven met de slachtoffers,spijtig genoeg zal dit niet de laatste keer zijn.
 1. Minstens elf doden bij schietpartijen in Duitse stad Hanau, dader doodde ook zijn moeder en deed racistische uitspraken in manifest

  Minstens elf doden bij schietpar­tij­en in Duitse stad Hanau, dader doodde ook zijn moeder en deed racisti­sche uitspraken in manifest

  In het Duitse Hanau, in de buurt van Frankfurt, zijn gisterenavond bij twee schietincidenten in shishabars minstens negen doden gevallen. Verschillende anderen raakten (zwaar)gewond. Rond vijf uur 's ochtends werd de vermoedelijke dader, de 43-jarige Tobias Rathjen, dood aangetroffen in zijn woning, waar ook het lijk van zijn moeder (72) lag. De dader liet een ‘manifest’ achter waarin hij de aanslag heeft opgeëist en waaruit blijkt dat hij gehandeld zou hebben uit extreemrechtse motieven.