Gianni Barbieux / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Gianni Barbieux / Photo News

Onze reporter ging op benzine­jacht in Londen, waar het leger wordt ingezet: “Het is een nachtmerrie”

Al een week staan de tankstations in het Verenigd Koninkrijk droog. En wie wel benzine vindt, moet uren aanschuiven om zijn tank te vullen. In de supermarkten is het dan weer een speurtocht geworden naar een flesje water of enkele kippenbillen. Onze reporter trok naar Londen en sprak er met gefrustreerde taxichauffeurs, truckers die de langste werkdagen van hun leven moeten kloppen en Britten die ongegeneerd met extra jerrycans tot aan de benzinepomp sjezen. 

 1. Kroonprinses Amalia geeft eerste toespraak als troonopvolger: “Om mijn taak te vervullen, zal ik nog veel moeten leren”
  Play
  Royalty
  4

  Kroonprin­ses Amalia geeft eerste toespraak als troonopvol­ger: “Om mijn taak te vervullen, zal ik nog veel moeten leren”

  Prinses Amalia nam woensdag — één dag na haar 18de verjaardag — zitting in de Nederlandse Raad van State. Op die plek kan de prinses zich voorbereiden op haar toekomst als koningin. De prinses kwam samen met haar ouders koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50) aan en gaf ook meteen haar eerste toespraak als troonopvolger: “Het is een eer om door u ontvangen te mogen worden”, vertelde een zichtbaar zenuwachtige Amalia tegen haar vader. Daarna nam ze ook de tijd om enkele vragen van journalisten te beantwoorden.
 1. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.