Hoewel het voor de meeste politieke peilers een uitgemaakte zaak lijkt dat Trump de risee wordt en op 3 november verliest, zou dat wel eens een veel te snelle conclusie kunnen zijn, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoewel het voor de meeste politieke peilers een uitgemaakte zaak lijkt dat Trump de risee wordt en op 3 november verliest, zou dat wel eens een veel te snelle conclusie kunnen zijn, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. © AP

ONZE OPINIE. Drie redenen waarom de kans reëel blijft dat Donald Trump de verkiezingen wint

Het is — samen met de angst voor een tweede coronagolf — wereldwijd de grootste vraag van de komende weken: verliest Donald Trump de Amerikaanse verkiezingen? Zeker nu hij dinsdagnacht voor het eerst met Joe Biden in debat gaat. En hoewel het voor de meeste politieke peilers een uitgemaakte zaak lijkt dat Trump de risee wordt en op 3 november verliest, zou dat wel eens een veel te snelle conclusie kunnen zijn. Drie redenen waarom de kans reëel blijft dat Donald Trump herverkozen wordt. 

  1. Greet De Keyser in de VS. “Ik vrees dat Trump gelijk heeft als hij zegt dat de post niet voorbereid is om zoveel stembiljetten te verwerken”
    PREMIUM

    Greet De Keyser in de VS. “Ik vrees dat Trump gelijk heeft als hij zegt dat de post niet voorbereid is om zoveel stembiljet­ten te verwerken”

    Afgelopen vrijdag gingen de eerste stemlokalen open, in vier van de vijftig Amerikaanse staten. In Virginia, de staat waar ik woon, kwamen er vanaf de vroege ochtend hele lange rijen. Tientallen mensen stonden te wachten tot de deuren opengingen. Ik ben een kijkje gaan nemen in Old Town Alexandria, een wijk in de hoofdstad. Want wat er gebeurt, zegt veel over de sfeer die er hangt rond de verkiezingen.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement