"De politie is hier niet je vriend", zegt onze correspondente Greet De Keyser.
Volledig scherm
PREMIUM
"De politie is hier niet je vriend", zegt onze correspondente Greet De Keyser. © EPA

Onze correspondente Greet De Keyser ziet grote problemen in de VS: “Dit protest is echt terecht”

De dood van George Floyd heeft zware rellen veroorzaakt in verschillende steden in de Verenigde Staten. Greet De Keyser, onze VS-correspondente in Washington, ziet hoe mensen ook aan het plunderen geslagen zijn en het hele land in chaos storten. “De reden voor het protest dreigt hierdoor verloren te gaan”, waarschuwt De Keyser. “Want dit protest is echt terecht. Het gaat lang niet alleen over George Floyd. De politie is hier niet je vriend.”

87 reacties

 • Guy Van Becelaere

  1 jaar geleden
  Greet haar man heeft 3 restaurants wat zou ze er van vinden als die geplunderd en vernield werden dan waren het waarschijnlijk criminelen ! maar nu zijn het terechte betogers zo zie je maar wat de media er van maakt altijd maar de sensatie opzoeken!
 • Eric Van de Wynkele

  1 jaar geleden
  Beste Greet blijkbaar zou je beter eens ter kennis brengen aan het algemeen publiek hoeveel politiemensen en jaarlijks worden doodgeschoten in de USA. Minstens 300. Niets in vergelijking met de accidentele dood van een burger door de politie die haar werk doet.
 • Karel Lein

  1 jaar geleden
  Het is nu eenmaal zo dat de politie doodsbang is van afro amerikanen door wat ze iedere dag zien en horen. Als je er dan nog eens bij neemt dat wapens bijzonder makkelijk te verkrijgen zijn dan begrijp je dat de politie soms extreme maatregelen neemt. Maar in deze situatie waren deze maatregelen ongeoorloofd en moeten ze bestraft worden.
 • Peter van Nieuwpoort

  1 jaar geleden
  Het protest mag terecht zijn, de onvrede mag terecht zijn maar, het geweld, plunderingen, vernielingen en brandstichtingen zijn NOOIT terecht. Dus aan alle geweldadige betogers, van welk kleur dan ook: jullie zijn niet veel beter dan welke crimineel dan ook!
 • Augustson Tim

  1 jaar geleden
  Straffe uitspraak van onze neutrale journaliste. Wat blijkbaar niemand doorheeft, is hoe georchestreerd dit alles is. Spreek nl maar eens met een Amerikaan, die zijn niet te spreken over deze onlusten. Het is dan ook een zeer klein percentage van de totale bevolking die aan deze vernielingen meewerkt. Het komt een bepaalde politieke partij echter wel zeer goed uit, dat POTUS nu in een kwalijk daglicht wordt gezet door de media.
 1. Wie zijn slachtoffer George Floyd en agent Derek Chauvin? Ze werkten ooit allebei voor dezelfde nachtclub
  PREMIUM

  Wie zijn slachtof­fer George Floyd en agent Derek Chauvin? Ze werkten ooit allebei voor dezelfde nachtclub

  In de Amerikaanse staat Minnesota wordt de nationale garde volledig gemobiliseerd, vanwege rellen en plunderingen na de dood van George Floyd. Die overleed nadat agent Derek Chauvin zijn knie bij Floyds arrestatie minutenlang in zijn nek zette. Wat weten we over deze mannen? Allebei werkten ze ooit voor dezelfde nachtclub: “Als er Afro-Amerikaanse klanten waren, dan gingen Chauvin en andere agenten anders te werk”.