Onze correspondente Greet De Keyser in de VS: “Schietpartij is keihard aangekomen bij Amerikanen”

Verslagen, boos, moedeloos: de massamoordpartij op de basisschool in Uvalde (Texas) is keihard aangekomen bij de Amerikanen. Dat zegt VTM NIEUWS-correspondente Greet De Keyser vanuit de VS. “De politieke wil om dit te vermijden is er alweer niet”, stelt ze. “Wanneer is het genoeg?”

16 reacties

 • ivan de ridder

  1 maand geleden
  Het probleem is niet de wapenhandel an sich, maar een ganse cultuur van geweld errond. Bovendien zijn er veel wapens in omloop, zo wordt het vrij 'normaal' dat iedereen elkaar verdenkt een wapen te dragen. In geval van een dispuut wordt dan al sneller een wapen getrokken. Tenslotte, iedereen kan weleens door het lint gaan. Het is zeker zo dat wapens ook 'beschermen' (aanranding, ...), maar vrije en directe (# kogels inperken / gescheiden bewaren?) toegang vereenvoudigt het risico op incidenten.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Ongeveer 94+% van alle reacties zijn gebaseerd op emotie, en heeft niets te maken met realiteit. Vrijwel niemand heeft ooit de "Declaration", de "Constitution" of de "Bill of Rights" gelezen. Wat zijn Federale wetten, en waarom zijn er 50 zelfstandige landen met hun eigen grenzen en wetten. Je kan B. niet met de wettelijke vrijheid van Amerika vergelijken. Alle wetten zijn gemaakt om de bevolking zoveel mogelijk vrijheid te geven, en de overheid met handen en voeten te binden. In het kort...
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Door herhaling lijkt een feit meer waar te zijn, of dat nu zo is of niet. Als je dit effect begrijpt, kun je voorkomen dat je deze "propaganda" trapt. "Herhaal een leugen vaak genoeg en het wordt de waarheid", (Joseph Goebbels). Psychologen erkennen dit als de 'illusie van de waarheid'-effect. Na jarenlange anti-Amerikaanse propaganda wordt nu beschouwd als de waarheid, alles wat met Amerika te maken heeft moet worden afgewezen. Het gevolg: 71% van Belgen hebben een negative indruk over Amerika.
 • Jan Vanden Bossche

  1 maand geleden
  Jacques-Philippe Leclerc, leer de VS geschiedenis. Het is al gebeurd dat een amendement herroepen werd. Het 21e werd gestemd om het 18e te in-valideren. Het klopt, mensen doden mensen. Maar dat is een pak gemakkelijker met een machinegeweer als met een bijl.
 • ivan de ridder

  1 maand geleden
  Keihard aangekomen ... voor de zoveelste keer. Ook dit voorval zal niets veranderen, helaas voor de slachtoffers en de nabestaanden. 'De Amerikaan' is verknocht aan zijn/haar wapens. Hun antwoord? Nog meer wapens. Ze zouden beter wat lessen trekken van Zwitserland op vlak van verantwoordelijk wapenbezit en de vereiste background checks en nog belangrijker OPVOLGING bij aanschaf. Mijn hart gaat uit naar de scholen (leraars, kinderen, ouders) die met angst voor dergelijke terreur moeten leven.