Onze correspondent Jan Hunin trekt naar Irpin: “Ik kan tegen stootje, maar kreeg tranen in de ogen”

Onze man in Kiev, Jan Hunin, trekt naar Irpin met enkele militaire vrijwilligers. Er is daar een grote exodus bezig. Inwoners doorkruisen de vernielde stad, op zoek naar veiligere oorden.

9 reacties

 • Peeters Wim

  2 maanden geleden
  Dat er niet overal in dat land oorlog tegelijk is kan best. Iedereen die zeggen dat Amerika hier garen bij spint lijkt te vergeten dat Rusland hier wel duidelijk de agressor is. Zij hebben gekozen om niet meer te onderhandelen en binnen te vallen. Ze hebben duidelijk gedacht dat de Ukrainers hen zouden verwelkomen wat dus niet zo is. En nu zitten ze in de shit. En de bevolking daar moet het ontgelden.
 • Pascal Siongers

  2 maanden geleden
  Stop invasion komt op mijn gsm dit is propaganda ofwa. Ze zouden zich beter bezighouden met de brandstofprijzen.
 • André Van Laethem

  2 maanden geleden
  Het is klaar en duidelijk dat de navo en de vs belangen hebben bij het voortduren van de oorlog.
 • Carin Desmet

  2 maanden geleden
  Amerika kan veel winnen in dit conflict, zeker als het in de nabije toekomst veel meer LNG-gas kan leveren aan Europese klanten, als die minder gas willen of kunnen krijgen uit Rusland. Ook de defensie-industrie juicht, als iedereen zich weer tot de tanden toe gaat bewapenen. 
 • Jean DE BRUYNE

  2 maanden geleden
  Bewonderenswaardig wat u daar doet
 1. LIVE. Rusland draait gaskraan naar Finland dicht - “Bijna 2.000 Oekraïense strijders in Azovstal-fabriek hebben zich overgegeven”

  LIVE. Rusland draait gaskraan naar Finland dicht - “Bijna 2.000 Oekraïense strijders in Azo­vstal-fa­briek hebben zich overgege­ven”

  ‘The New York Times’ heeft video’s bemachtigd die bewijzen dat Russische paratroepers betrokken waren bij executies in het Oekraïense Boetsja. De Russische invasie slaat elke maand een gat van zowat 5 miljard dollar (4,75 miljard euro) in de Oekraïense begroting. Dat zegt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. “Om ons staande te houden in de oorlog om vrijheid, hebben we snelle en voldoende financiële ondersteuning nodig”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
 2. Gezondheidspanel VS steunt boosterprikken voor kinderen van 5 tot 11 jaar

  Gezondheid­s­pa­nel VS steunt booster­prik­ken voor kinderen van 5 tot 11 jaar

  Een adviespanel van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft gestemd voor het aanbevelen van Covid-19-boosterprikken aan kinderen van 5 tot 11 jaar, ten minste vijf maanden na het voltooien van hun basisvaccinatie. Volgens de experts in het CDC-panel tonen onderzoeksdata aan dat de bescherming door de eerste twee prikken na verloop van tijd begint af te nemen en dat boosterprikken in oudere leeftijdsgroepen de kans op ernstige ziekte deden afnemen.