AFP
Volledig scherm
© AFP

Ontvoerde Fransman in Algerije onthoofd

TerreurDe in Algerije ontvoerde Fransman Hervé Gourdel (55) is door zijn kidnappers onthoofd. Dat blijkt uit een video, getiteld "Message de sang pour le gouvernement français" (of: "Bloedboodschap aan de Franse regering"), die de terreurgroepering Jund al-Khilafa vandaag verspreidde. Dat meldt de terrorismemonitor SITE.

 1. Griekse premier verontschuldigt zich voor chaos na hevige sneeuwval

  Griekse premier veront­schul­digt zich voor chaos na hevige sneeuwval

  De Griekse premier Kyriakos Mitsostakis heeft zich woensdag bij de bevolking verontschuldigd voor de chaos door de sneeuw in het land. “Er waren fouten en tekortkomingen die moeten worden rechtgezet”, aldus de premier woensdag op de televisie. De Griekse overheid ligt onder vuur vanwege grote problemen die zijn ontstaan door zware sneeuwval. Hulpdiensten moesten deze week duizenden mensen evacueren omdat zij in hun auto waren gestrand op een ondergesneeuwde snelweg bij Athene. In de media wordt gesproken over een ‘fiasco’.
 2. Terreurgroep dreigt met executie Franse toerist
  Update

  Terreur­groep dreigt met executie Franse toerist

  De groep Soldaten van het Kalifaat in Algerije, die gisterenavond een 55-jarige Fransman ontvoerde, heeft gedreigd hem binnen 24 uur te doden, als Frankrijk zijn bombardementen op posities van Islamitische Staat (IS) in Irak niet staakt. De groep werkte tot voor kort onder de vleugels van terreurbeweging al-Qaida in de Islamitische Maghreb en betuigde enkele dagen geleden zijn loyaliteit aan de leider van Islamitische Staat, Abu Bakr al-Baghdadi.