Eén van de ontsnapte chimpansees.
Volledig scherm
Eén van de ontsnapte chimpansees. © AD/Videostill

Ontsnapte chimpansees doodgeschoten in Nederlandse zoo: “Verdoven had te lang geduurd”

DierenPark Amersfoort heeft vanochtend twee mannelijke chimpansees doodgeschoten. Mike en Karibuna waren ontsnapt nadat hun verblijf niet goed was afgesloten door een menselijke fout. De dieren verdoven zou volgens de zoo te lang hebben geduurd. Het dierenpark treurt om het verlies: chimpansee Mike was al ouder dan 50 jaar en had bijna zijn hele leven in Amersfoort doorgebracht.

41 reacties

 • wim snauwaert

  1 jaar geleden
  Dierentuinen hoeven vandaag de dag niet echt meer, je kan alles zien op internet. Maar als deze gevaarlijke dieren dreigen te ontsnappen en er doden kunnen vallen moeten er soms harde keuzes gemaakt worden. Niettemin spijtig!!
 • Emma Jacobs

  1 jaar geleden
  10-15 minuten wachten op verdoving is te lang. Maar eerst wel beraadslagen?Ze hadden moeten proberen te verdoven en pas doodschieten als er echt gevaar was.Net zoals met de leeuw in Planckendael vorig jaar, men beslist te snel om te doden.
 • rita vdbergh

  1 jaar geleden
  We kunnen ons de vraag stellen of in de 21se eeuw grote exotische dieren opgesloten in kooien nog wel zin hebben, veel mensen gaan op safari en we hebben nu de media die een realistisch beeld weergeven van de dieren. Van de zoo van Antwerpen en planckendael kunnen ze een grote kinderboerderij maken, waar de kinderen kennis maken de boerderij dieren en een grote groenten tuin van bij ons. 
 • martine vandenbroeck

  1 jaar geleden
  Wordt het niet eens tijd dat men stopt met wilde dieren op te sluiten. We zijn 2020 als je graag deze dieren ziet zie dan een docu of ga op safari! Echt triestig en dat ze dan ontsnappen worden ze doodgeschoten.
 • Lucas Balieu.

  1 jaar geleden
  Die mensen gaan niet over 1 nacht ijs, moet pijn doen als men zolang deze dieren verzorgt heeft.
 1. Ook deze leiders hadden niet door dat hun micro nog aan stond: “Vertrek, arme idioot!”
  Play

  Ook deze leiders hadden niet door dat hun micro nog aan stond: “Vertrek, arme idioot!”

  Tijdens een persconferentie rond economische thema’s heeft de Amerikaanse president Joe Biden verbaal uitgehaald naar een verslaggever van Fox News die naar inflatie vroeg. Biden keek weg en noemde de verslaggever vervolgens “een stomme klootzak”. Biden is niet de enige leider die niet door had dat de micro nog aan stond. Ook George W. Bush, Sarkozy en de Nederlandse koning Willem-Alexander lieten zich eens vangen.