De Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin. © via REUTERS

Ontploft oorlogsschip, nog meer sancties en meer NAVO-troepen aan oostflank: dit was de horrordag van Poetin

De Russische president Vladimir Poetin (69) beleefde donderdag een absolute rotdag. Zijn invasie van Oekraïne verloopt op militair vlak steeds minder vlot. Het westen vormt een front en ook in de binnenlandse politiek lijkt het te rommelen. Daarmee is de strijd nog niet beslecht, maar dit alles zal Poetin niet tevreden stemmen.

 1. Kijk Poetin, deze 30 landen staan als één blok achter Oekraïne
  PREMIUM

  Kijk Poetin, deze 30 landen staan als één blok achter Oekraïne

  Het is nu echt allen tegen één: de 30 leiders van de NAVO-landen staan als één blok achter Oekraïne. Dát is het beeld dat ze naar Rusland wilden sturen door fysiek samen te komen in Brussel, zegt professor internationale politiek David Criekemans (UA). De NAVO stuurt meer troepen naar de oostelijke flank, maar levert géén vliegtuigen en tanks. “Dat was te verwachten. Veel belangrijker is wat we niét gezien hebben: de informele gesprekken achter de schermen.”
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.