AFP
Volledig scherm
© AFP

Ontploffingen Nord Stream-gaspijpleiding: Deense premier spreekt van “opzettelijke daden”, CIA waarschuwde weken geleden al voor aanvallen

UpdateDe Zweedse nationale seismologische dienst heeft via meetstations in Zweden en Denemarken krachtige onderzeese ontploffingen gemeten in dezelfde gebieden waar lekkages zijn aan de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2. Dat heeft de directeur van de seismologische dienst gezegd tegen de Zweedse nationale omroep SVT. In totaal werden er al drie lekken vastgesteld. De Zweedse politie heeft een onderzoek ingesteld naar sabotage. De Deense premier spreekt van “opzettelijke daden”. De CIA zou Duitsland weken geleden al gewaarschuwd hebben voor mogelijke aanvallen op de gaspijpleidingen.

  1. Amerikaanse ‘Torso Killer’, die in jaren 70 meer dan honderd vrouwen zou hebben gedood, bekent nog vijf moorden
    Play

    Amerikaan­se ‘Torso Killer’, die in jaren 70 meer dan honderd vrouwen zou hebben gedood, bekent nog vijf moorden

    Richard Cottingham, een van wreedste seriemoordenaars van de Verenigde Staten, heeft schuldig gepleit voor de moorden op vijf vrouwen die hij in de jaren 60 en 70 pleegde. De 76-jarige crimineel, die al een levenslange celstraf uitzit in de gevangenis van New Jersey, beweert dat hij in totaal “meer dan honderd vrouwen” om het leven heeft gebracht. Cottingham kreeg de bijnaam ‘de Torso Killer’ vanwege de gruwelijke wijze waarop hij zijn slachtoffers verminkte.