Ursula von der Leyen tijdens de Cop26
Volledig scherm
Ursula von der Leyen tijdens de Cop26 © AFP

Onthuld: Ursula von der Leyen gebruikte privéjet voor vlucht van 50 km

Uit een analyse van de Britse krant ‘The Telegraph’ blijkt dat Ursula von der Leyen opvallend vaak gebruikmaakt van privéjets. Frappant: de Europese Commissievoorzitter heeft zelfs een privéjet besteld voor een vlucht van amper 50 km.

121 reacties

 • Paul Rosier

  3 maanden geleden
  De hard werkende Europeaan groene maatregelen door de strot duwen die hem of haar massa's geld gaan kosten zodat verwarmen en auto rijden onbetaalbaar worden en tegelijkertijd op diezelfde Europeaan zijn kosten een privéjet nemen voor amper 50km. Dat is de hardwerkende mens degraderen tot marginaal uitschot. En kom niet af met excuses want er zijn er geen ! Arrogant en ronduit schandalig !
 • jan verhaeghe

  3 maanden geleden
  Denken dat je meer bent dan een ander terwijl je net het voorbeeld moet tonen
 • Stef luyten

  3 maanden geleden
  Geloofwaardigheid en respect moet je verdienen en dat is op dit ogenblik niet het geval noch voor nationale noch EU politici die alleen de gewone man terecht wijzen . Dit zal zich wreken
 • Georges Segers

  3 maanden geleden
  Volledig in de lijn van de Europese politiek en politiekers. Verspilzucht ten top.. Besparingen en ecologische maatregelen zijn niet voor hen weggelegd!
 • heinz wolf

  3 maanden geleden
  Met een auto escorte en blauwlicht was Ursula in de helft van de tijd op haar bestemming toegekomen. En aan een fractie van co² uitstoot en van de kosten.
 1. Klimaattop Glasgow: VS en EU kondigen plan aan om methaanuitstoot te verminderen, meer dan honderd landen sluiten zich aan

  Klimaattop Glasgow: VS en EU kondigen plan aan om methaanuit­stoot te verminde­ren, meer dan honderd landen sluiten zich aan

  Op de klimaattop in het Schotse Glasgow hebben de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en de Amerikaanse president Joe Biden het plan om de methaanuitstoot terug te dringen aangekondigd. “Het is een van de doeltreffendste dingen die we kunnen doen om de gemiddelde temperatuur wereldwijd met niet meer dan 1,5°C te laten stijgen,” zegt von der Leyen. Meer dan honderd landen hebben zich aangesloten.