Zicht vanuit de cockpit van een Oekraïense helikopter die de soldaten in de Azovstal-fabriek bevoorraadde.
Volledig scherm
PREMIUM
Zicht vanuit de cockpit van een Oekraïense helikopter die de soldaten in de Azovstal-fabriek bevoorraadde. © Youtube

Onthuld: hoe Oekraïense helikopterpiloten de Azovstal-soldaten in leven hielden met gewaagde en geheime missies

Dat het Oekraïense leger het zo lang heeft uitgehouden in de Azovstal-fabriek, was te danken aan gewaagde bevoorradingsmissies met helikopters. Die werden al die tijd geheim gehouden. Maar nu zijn er beelden van. Twee keer is het fout gelopen en schoten de Russen toestellen neer. “We hebben daar veel mensen aan verloren", geeft president Volodymyr Zelensky toe. 

11 reacties

 • Jo Schok

  2 maanden geleden
  Poetin met kameraden maken hun bevolking wat wijs. Propaganda, oorlogsfilms, iedere dag, non-stop, op vele TV kanalen om hun persoonlijk te kunnen verrijken. Zelensky probeert wat er nog mogelijk is voor Oekraine. Hij doet zijn best om Oekraine te redden. Er is kans dat Rusland wint, die een muur of ijzeren gordijn wil plaatsen langs de nieuwe grenzen. Russische families worden uit elkaar gerukt. Het ziet er niet goed uit voor Oekrainse krijgsgevangen, ontvoerde kinderen, ex-oekraine bewoners!
 • Rony Schouteere

  2 maanden geleden
  Niet te geloven dat Europa , vs en groot brittanië hun ganse bevolking laat meeslepen in een conflict die uiteindelijk door de Russen zal gewonnen worden!
 • mike mal

  2 maanden geleden
  moet men mij dan toch eens vertellen hoe een helikopter ongezien honderden km over Russische gevechtseenheden ongemerkt kon vliegen.. ik begin met de dag minder en minder te geloven van wat die zelensky zegt. Gewoon voor geen haar te vertrouwen die Oekraïense inlichtingen. Is gewoon een broodje apenkool, grappig eigenlijk dat er mensen zijn die dat geloven.
 • Chris Van den Eede

  2 maanden geleden
  Ik hoop dat die soldaten fair worden behandeld. Maar ik vrees dat ze allemaal een marteldood gaan sterven zoals in het noorden van Kyiv, Butcha enz waar ze dat met burgers gedaan hebben. Dit is het Azov bataljon die eigenlijk niks verkeerd gedaan hebben. Rusland vernietigt gewoon alle steden en dorpen, ik kan er niet mee leven dat ons land, de EU, de VS, de VN en NATO die genocide laten doorgaan en maar remmelen of ze nu wel of niet deftige wapens krijgen. Ik hoop dat dit stopt.
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 maanden geleden
  Toch normaal dat Zelensky zijn baas promoot. Kolomoisky heeft Zelensky zijn verkiezingscampagne betaald en tevens in 2013 of 2014 het Azov batteljon opgericht en sponserd ze nog steeds. Trouwens die staalfabrieken zijn van Kolomoisky. Google eens wat in t rond en het beeld wordt duidelijker dan ons wordt voorgehouden.
 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.