Fragment uit een executievideo van de Islamitische Staat (links) en terrorist Mohamed Abrini
Volledig scherm
PREMIUM
Fragment uit een executievideo van de Islamitische Staat (links) en terrorist Mohamed Abrini © RV/AP

Onthuld: het onbewaakte ogenblik waarop Mohamed Abrini liet blijken dat hij van gruwel geniet. “Te gek, zo’n executie”

In de akte van beschuldiging die momenteel wordt voorgelezen op het Brusselse terreurproces, staat een passage die Mohamed Abrini nog een derde keer voor assisen kan brengen. Want terwijl ‘de man met het hoedje’ zich graag uitgeeft voor een niet zo kwaadaardige meeloper, nam hij tijdens zijn kortstondige verblijf in Syrië een tegenstrever van IS gevangen die vervolgens werd geëxecuteerd.

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. ONZE OPINIE. “Politieagenten dragen een bivakmuts op het terreurproces, het adres van de jury ligt quasi op de straatstenen”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Politie­agen­ten dragen een bivakmuts op het terreurpro­ces, het adres van de jury ligt quasi op de straatste­nen”

  “Naam, adres, kinderen, gehuwd of niet, strafregister, beroep: al die informatie wordt in handen gegeven van de beschuldigden in een assisenproces. Dat onthulde strafpleiter Kris Luyckx. Het maakt van juryleden een open doelwit voor intimidatie”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “De nieuwste technologie wordt gebruikt om de burger te controleren. Maar om juryleden ‘in het proces van de eeuw’ te beschermen, teert men op oubollige praktijken.”
 1. “Ik was banger dan de slachtoffers”: Mohamed Abrini vluchtte weg toen kompanen zichzelf opbliezen in Zaventem
  PREMIUM

  “Ik was banger dan de slachtof­fers”: Mohamed Abrini vluchtte weg toen kompanen zichzelf opbliezen in Zaventem

  Er bleven geen extra juryleden afwezig tijdens de derde zittingsdag van het assisenproces over de aanslagen in Brussel, wél vijf beschuldigden verlieten de zaal uit protest. Abdeslam en co. deden dat door de “vernederende” veiligheidsmaatregelen. Toch ging het proces verder met de focus op de vermeende daders. Mohamed Abrini, de man die wegvluchtte bij de bomaanslagen in Zaventem, wou naar eigen zeggen nooit een aanslag plegen in België.