Volledig scherm
© Photo News

Onthoofde leraar krijgt hoogste nationale onderscheiding en eerbetoon op alle scholen

Samuel Paty, de leraar die vermoord werd omdat hij karikaturen van de profeet Mohammed toonde, krijgt postuum het Legioen van Eer. Dat heeft de Franse minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer bekendgemaakt. Hij kondigde aan dat op 2 november in alle scholen “zonder uitzondering” een minuut van stilte gehouden wordt met daarrond een educatief programma.

 1. LIVE. Verenigd Koninkrijk begint distributie coronavaccin - Van Damme: “In maart-april zal vaccinproductie opgeschaald kunnen worden”

  LIVE. Verenigd Koninkrijk begint distribu­tie coronavac­cin - Van Damme: “In maart-april zal vaccinpro­duc­tie opge­schaald kunnen worden”

  Ondanks hoopvolle indicatoren, heeft het coronavirus in ons land al aan meer dan 17.000 mensen het leven gekost. Dat blijkt vrijdagochtend uit de cijfers van Sciensano. Het vaccin is echter op komst, en bewoners en personeel van de woonzorgcentra zullen als eerste in ons land gevaccineerd worden. Dat is gisteren bekendgemaakt na de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid. Hoewel we in januari uit de startblokken schieten, zal de meerderheid van de bevolking deze zomer nog niet gevaccineerd zijn. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen