Een poging tot lachende gezichten vanmorgen op het partijbureau van de CDU in Berlijn, ondanks het desastreuze resultaat in Hamburg gisteren. Vlnr. ontslagnemend partijvoorzitter Annegret Kramp-Karrenbauer, bondskanselier Angela Merkel en deelstaatpremier van Noord-Rijnland-Westfalen en mogelijk toekomstig kandidaat-voorzitter Armin Laschet.
Volledig scherm
Een poging tot lachende gezichten vanmorgen op het partijbureau van de CDU in Berlijn, ondanks het desastreuze resultaat in Hamburg gisteren. Vlnr. ontslagnemend partijvoorzitter Annegret Kramp-Karrenbauer, bondskanselier Angela Merkel en deelstaatpremier van Noord-Rijnland-Westfalen en mogelijk toekomstig kandidaat-voorzitter Armin Laschet. © AFP

Onthoofd, stuurloos en nu ook het slechtste resultaat sinds 70 jaar: wat is er aan de hand met de eens zo machtige CDU van Angela Merkel?

Met amper 11 procent in de regionale verkiezingen in Hamburg haalden de Duitse christendemocraten van CDU gisteren het slechtste resultaat in eender welke deelstaat sinds bijna 70 jaar. Het desastreuze resultaat komt bovenop het aanslepende debacle in de andere deelstaat Thüringen, het machtsvacuüm aan de top, én de prangende vraag hoe de partij moet omgaan met extreemlinks en -rechts. De ooit zo grote en machtige CDU davert stilaan op haar grondvesten.

60 reacties

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  2 jaar geleden
  Wat is er aan de hand ? Angela Merkel zelf.
 • leppens victor

  2 jaar geleden
  Wanneer ik in Duitsland kom,wat regelmatig gebeurt,praat ik met Duitsers uit ongeveer alle standen,blijkbaar iets dat de CDU nog niet gedaan heeft. mvg.
 • frans Venloo

  2 jaar geleden
  De spiegel vpoor de verkiezingen hier . dat z e maar vlug nieuwe verkiezingen geven dan zal de politici wel zien hoe geliefd ze zijn .
 • Frank Kerstens

  2 jaar geleden
  De mensen worden ook daar wakker. Uitgeholde politieke partijen, massa migratie, islamisering, de mensen willen dat niet! Europa, blijf roepen !
 • Eric Van den Bergh

  2 jaar geleden
  Wat is er aan de hand? Migratie en de groenen die vooral allochtone kiezers hebben.
 1. Zuckerberg aangeklaagd voor rol bij privacyschandaal Facebook

  Zuckerberg aange­klaagd voor rol bij privacy­schan­daal Facebook

  Mark Zuckerberg, topman van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms, wordt aangeklaagd voor zijn rol in het privacyschandaal rond Cambridge Analytica. Karl Racine, een aanklager in het district waar de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. onder valt, heeft eerder zonder resultaat geprobeerd Zuckerberg verantwoordelijk te stellen. Nu zegt Racine na “uitgebreid onderzoek” bewijs te hebben voor de persoonlijke betrokkenheid van de topman in het schandaal.