Hoofd van de Iraanse delegatie Majid Shafiepour Motlagh (links), de Chinese klimaatonderhandelaar Xie Zhenhua (midden) en COP24-voorzitter Michal Kurtyka (rechts)
Volledig scherm
Hoofd van de Iraanse delegatie Majid Shafiepour Motlagh (links), de Chinese klimaatonderhandelaar Xie Zhenhua (midden) en COP24-voorzitter Michal Kurtyka (rechts) © AFP

Ontgoocheling na VN-klimaattop: “Laat iedereen in de steek die om klimaatactie heeft gevraagd”

De 196 landen die sinds twee weken bijeen zijn in het Poolse Katowice, voor de 24ste conferentie van de deelnemende landen aan het VN-klimaatverdrag (COP24), hebben zaterdagavond een reeks regels aangenomen die gestalte moeten geven aan het klimaatakkoord van Parijs. Aan het akkoord gingen lange onderhandelingen vooraf.

18 reacties

 • Fred Marien

  2 jaar geleden
  Ik ben vóór klimaatactie, maar Greenpeace heeft voor mij het moreel gewicht van een Samsonworst.
 • Els Vervoort

  2 jaar geleden
  Plak op elk product een milieu en sociale waarde. Hoe slechter die is hoe meer de importheffingen en belastingen erop. Dit zal landen als China en Indië verplichten hun producten op een andere manier te fabriceren. Slecht voor de economie? Ongetwijfeld, maar ooit moet men keuzes maken. Zelf kunnen we het vervoer ook al aanpakken. Internationaal transport de trein op en vliegtuigreizen duurder maken.
 • j hm

  2 jaar geleden
  Zou graag de ecologische voetafdruk eens weten van die 2 weken onderhandelen.. hypocrieten!
 • freddy cardoen

  2 jaar geleden
  En gaan die milieuhypocrieten nu allemaal met de fiets naar huis .Weet mensen de natuur laat zich niet sturen.
 • jan Van Dessel

  2 jaar geleden
  Hoe geloofwaardig zijn al deze zogenaamde milieu experten als ik deze week in Terzake Delbeke de gascentrales hoor verdedigen door te stellen dat men de CO2 kan opvangen en per schip(!) of via een enorm buizenstelsel te transporteren naar bijvoorbeeld Noorwegen om daar in de grond te stockeren. Duurder en gekker kan het niet worden.
 1. Klimaatcoalitie spreekt van gemiste kans: “Aan de goede kant van de geschiedenis, Michel? Ook voor het klimaatbeleid?

  Klimaatcoa­li­tie spreekt van gemiste kans: “Aan de goede kant van de geschiede­nis, Michel? Ook voor het klimaatbe­leid?

  België heeft een kans gemist om zich in de strijd tegen de klimaatwisseling te profileren als een verantwoordelijk en ambitieus land. Dat stelt de Klimaatcoalitie, een koepelvereniging van milieu-ngo's, vandaag, op het moment dat de klimaattop in Katowice (COP24) bij gebrek aan een definitief akkoord, volgens het communiqué van de coalitie te wijten aan "een totaal gebrek aan politieke wil", aan verlengingen toe is.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”