Ontbossing nabij Novo Progresso, in de deelstaat Para in Brazilië. Historisch gezien wordt in deze deelstaat het meeste ontbost.
Volledig scherm
Ontbossing nabij Novo Progresso, in de deelstaat Para in Brazilië. Historisch gezien wordt in deze deelstaat het meeste ontbost. © AP

Ontbossing in Braziliaans Amazonewoud breekt nieuw record

De ontbossing in het Braziliaanse Amazonegebied heeft in de eerste helft van 2022 door de toenemende vernietiging onder het presidentschap van Jair Bolsonaro alle records gebroken. Op satellietbeelden die tussen januari en juni zijn genomen, is te zien dat 4.000 vierkante kilometer bos is vernietigd. Dat is, voor een periode van zes maanden, het meeste sinds het begin van de gegevensverzameling via de huidige methodologie zeven jaar geleden.

 1. Twee vliegen in een klap voor Nederlandse regering? “Boeren die stoppen door strenge stikstofregels kunnen aan kinderopvang doen”
  13

  Twee vliegen in een klap voor Nederland­se regering? “Boeren die stoppen door strenge stikstofre­gels kunnen aan kinderop­vang doen”

  De regering van Nederland is in gesprek met gemeenten om te kijken of er soepeler kan worden omgegaan met het realiseren van bijvoorbeeld kinderopvang op boerenerven. Veel boeren zijn op zoek naar andere activiteiten nu hun inkomsten mogelijk (deels) wegvallen door de strengere stikstofregels. Maar boeren lopen nu tegen allerlei regels aan, zoals bestemmingsplannen die eerst moeten worden gewijzigd.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.