Dominque Mineur neemt als eerste vrouw de rol van Belgische ambassadeur in Saoedi-Arabië op zich.
Volledig scherm
Dominque Mineur neemt als eerste vrouw de rol van Belgische ambassadeur in Saoedi-Arabië op zich. © RV

Ons land stuurt eerste ambassadrice naar Saudi-Arabië

Ons land stuurt voor het eerst een ambassadrice naar Saudi-Arabië. Een belangrijk signaal na de kritiek op het Belgische fiat voor de toetreding van de Saoedi’s tot de VN-vrouwenraad.

4 reacties

 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Als we van oordeel zijn dat anderen hier zich moeten aanpassen aan onze cultuur. Moet het dan niet juist wel met een hoofddoek zijn.
 • Patrick Moorthamer

  4 jaar geleden
  Ze hadden beter ons Maggie gezonden
 • Jef Denijs

  4 jaar geleden
  Een vrouw als ambassadrice naar Saudi-Arabië dat zal wat geven. Zou ze auto mogen rijden? Is ze welkom bij officiële gelegenheden? Deze Islamstaat worden vrouwen als derderangsburgers beschouwd.
 • Eric Van den Bergh

  4 jaar geleden
  Hopelijk zonder hoofddoek.
 1. “Bevoorradingscrisis leidt tot schrikwekkend hoge inflatie in Verenigd Koninkrijk”

  “Bevoorra­dings­cri­sis leidt tot schrikwek­kend hoge inflatie in Verenigd Koninkrijk”

  De bevoorradingscrisis in het Verenigd Koninkrijk leidt tot een “schrikwekkend hoge inflatie” die vooral een bedreiging vormt voor de allerarmsten. Dat heeft de topman van de sectororganisatie Food and Drink Federation (FDF) tijdens een parlementaire hoorzitting gezegd. De Britse vrachtvervoerdersorganisatie Road Haulage Association (RHA) liet weten dat het maar niet betert met chauffeurstekorten ondanks een reeks maatregelen van de regering.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?