Het Belgische leger stuurde twee C-130-vliegtuigen naar Afghanistan.
Volledig scherm
Het Belgische leger stuurde twee C-130-vliegtuigen naar Afghanistan. © Xavier Piron / Photonews

Ons land evacueerde vandaag 175 mensen uit Kaboel, onder wie 136 Belgen

De vier evacuatievluchten die ons land vandaag gepland had, zijn doorgegaan. In totaal werden 175 mensen getransporteerd van Kaboel naar Islamabad. Onder hen 136 Belgen. De overige geëvacueerden zijn Nederlanders en één Amerikaanse diplomaat. Morgen komen er 400 mensen in België aan. Zij worden overgevlogen vanuit Islamabad.

 1. Zakenpartner van Trump-vertrouweling Giuliani deelde Russisch geld uit aan politici om cannabisbedrijven op te zetten

  Zakenpart­ner van Trump-vertrouwe­ling Giuliani deelde Russisch geld uit aan politici om cannabisbe­drij­ven op te zetten

  Een Amerikaanse jury heeft een oud-zakenpartner van raadsman Rudy Giuliani van oud-president Trump schuldig bevonden. Lev Parnas, die betrokken was bij pogingen om in Oekraïne schadelijke informatie over Trumps Democratische rivaal Joe Biden boven water te halen, heeft wetgeving rond de financiering van verkiezingscampagnes overtreden. De straf wordt in januari bepaald.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.