Facebook
Volledig scherm
© Facebook

“Onhandelbare kinderen, onbeleefde ouders en laag loon”: lerares gooit moegetergd de handdoek en wordt overstelpt met steun en begrip

BuitenlandEen Amerikaanse lerares die haar beklag deed over haar job op Facebook, is overspoeld met steun. Julie Marburger uit Richmond in Utah vertelde hoe ze die dag vroeger naar huis was gegaan nadat ze door de ouder van een van haar leerlingen publiekelijk de mantel was uitgeveegd. “Ik had al beslist dat ik op het einde van dit jaar wilde stoppen met lesgeven, maar na vandaag weet ik niet of ik dat wel zal halen”, schreef ze in pure wanhoop.

179 reacties

 • Katrien Beyls

  5 jaar geleden
  Leerkracht lager onderwijs : 18 uur + 10 uur opvolging van de leerlingen die een achterstand hebben en nadien nog de klas in orde plaatsen. Ouderraad en rapporteren. En nadien nog rapporten nazien. Vroeger kregen wij een rapport mee zonder commentaar. Ik heb een GROOT respect voor de huidige onderwijzers.
 • Dirk Loockx

  5 jaar geleden
  Tijden veranderen en in de lerarenopleidingen is de tijd blijven stil staan. Vakken worden met oogkleppen op gedoceerd. Er is geen aandacht voor de mens achter de leerling, althans in het middelbaar onderwijs niet. Leraren leren dit niet, sommigen hebben het en sommigen niet. Ze geven op een directieve manier les, want zij weten het en de leerling niet en ze stellen de moeilijkste vragen. Dit kan anders.
 • Guido Swerts

  5 jaar geleden
  Heb het echt te doen met de leerkrachten van tegenwoordig...dit is stilaan onhoudbaar aan het worden voor deze moedige mensen.Met medewerking van de politiek is dit het nieuwe "normaal".
 • Marc LInden

  5 jaar geleden
  Er was eens heel lang geleden....vroeger kreeg je respect voor deze job, zeurde je niet over de extra uren en deed je wat nodig was om kinderen op te leiden. Naar school gaan was positief. Ouders werd werk uit de handen genomen en je kon een plaatsje in de wereld veroveren, dank zij de leraren. Scholen doen hun plicht niet meer, ouders nemen hun verantwoordelijkheid niet meer en heel de samenleving heeft nood aan heropvoeding
 • Will Desmet

  5 jaar geleden
  Voor de uren die ze maar werken verdienen ze meer dan genoeg, er zijn beroepen waar ze dubbel zoveel werken maar de helft minder verdienen!!!!!!!
 1. Vlaming (74) die kogel in hoofd kreeg terwijl hij lag te slapen in landhuis in Nederland is overleden, verdachte (77) opgepakt

  Vlaming (74) die kogel in hoofd kreeg terwijl hij lag te slapen in landhuis in Nederland is overleden, verdachte (77) opgepakt

  De 74-jarige Vlaming die vorige week werd neergeschoten in de Nederlandse gemeente Kinderdijk (Alblasserdam), op 30 kilometer van Rotterdam, is overleden. Dat meldt de Nederlandse politie. Maandag werd een 77-jarige man uit Alblasserdam opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Daarbij kreeg de 74-jarige man uit Overijse een kogel in zijn hoofd toen hij lag te slapen in een landhuis aan het water. De politie onderzoekt de zaak.