(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Shutterstock

Onhandelbaar gedrag jongetje (7) blijkt schuld artsen: ziekenhuis moet ouders 34 miljoen euro betalen

Verenigd KoninkrijkEen ziekenhuis in Londen moet de familie van een 7-jarige jongen een schadevergoeding van 30 miljoen pond (ruim 34 miljoen euro) betalen omdat is gebleken dat bij zijn geboorte grote medische blunders zijn gemaakt. De jongen liep door nalatigheid ernstige schade aan zijn hersenen op en vertoonde mede daardoor zeer explosief gedrag waarvoor hij en zijn ouders jarenlang de schuld kregen.

19 reacties

 • Dirk Van Brussel

  2 jaar geleden
  Als de dokters dan zo slecht zijn, waarom ga je er dan naar toe. Blijkbaar kunnen jullie een betere diagnose stellen en bepalen welke therapie/medicatie dient te volgen. Ja een dokter kan en zal fouten maken. Wie niets doet doet ook niets verkeerd.
 • Franky Vandenberghe

  2 jaar geleden
  Mensen alsjeblieft, als dokters geen fouten mogen maken (onbewusts), gaat volledig onze medische zorg eraan. Moeten we onze sociale zekerheid laten afhangen van 0,001 procent medische blunders met fatale afloop. Wees nu eens realistisch
 • Carine Singel?

  2 jaar geleden
  Bij ons ook hebben de artsen geblunderd. Ons medisch dossier werd leeggehaald en vervangen door documenten die niet aan ons toebehoorde (mijn geboortedatum, de bloedgroep van de tweeling,... ) Het was hun woord tegen het onze. Enig verschil, zij zijn dokters en dus onschendbaar. Wij leven wel met de gevolgen.
 • Jan Herrentals

  2 jaar geleden
  Geen dokter of hospitaal dient dat te betalen want ze zijn allemaal verzekerd. Wat wel kan gebeuren is dat de verzekering de premies gevoelig verhoogd.
 • Joan Lute

  2 jaar geleden
  In België kun je zelfs als arts bij gebarsten knieschijven en gescheurde meniscuses zonder beeldvorming een diagnose stellen waarbij patiënt naar psycholoog moet terwijl je ondertussen compleet aftakelt en uiteindelijk bij hoogdringend operaties nodig hebt met zelfs prothese als gevolg . En de falende arts is onaantastbaar en zelfs gerechtsexpert. Dit kan allemaal en als patiënt heb je geen rechten maar alleen zwijgplicht.