Ángeles Rubio (links) is een van de vrouwen die de LGBTI-vlag heeft ontworpen. Het resultaat (rechts) is een reusachtige vlag die in een straat hangt in de Spaanse stad Aguilar de la Frontera.
Volledig scherm
Ángeles Rubio (links) is een van de vrouwen die de LGBTI-vlag heeft ontworpen. Het resultaat (rechts) is een reusachtige vlag die in een straat hangt in de Spaanse stad Aguilar de la Frontera. © RV

Ongezien: 13 buurvrouwen haken 50 meter lange LGBTI-vlag die straat siert als symbool voor gelijkheid

Dertien buurvrouwen uit Aguilar de la Frontera, een stad in de Spaanse regio Andalusië, hebben een LGBTI-vlag gemaakt van ruim 50 meter lang, dat meldt de Spaanse krant El País. “Iedereen die onder deze regenboogvlag wandelt, zou moeten beseffen dat we allemaal in deze wereld passen, ongeacht wie je bent”, zegt een van de initiatiefneemsters.

 1. Kamer steunt Europees Parlement: “LGBTQ+-vrije zones druisen in tegen normen en waarden EU”

  Kamer steunt Europees Parlement: “LG­BTQ+-vrije zones druisen in tegen normen en waarden EU”

  De Commissie Buitenlandse Betrekkingen in de Kamer heeft woensdag een voorstel van resolutie goedgekeurd waarin de regering wordt gevraagd de LGBTQ+-vrije zones die verschillende gemeenten in Polen hebben ingevoerd, streng te veroordelen. Het voorstel van sp.a-Kamerlid John Crombez en collega's Goedele Liekens (Open Vld) en Christophe Lacroix (PS) werd unaniem goedgekeurd, op onthoudingen bij Vlaams Belang na.
 2. Vlaamse Stemmen in de VS. Rhode Island, waar men het zijne denkt van ‘America First’: “Hier zijn ze dol op dingen die uit Europa komen”
  PREMIUM

  Vlaamse Stemmen in de VS. Rhode Island, waar men het zijne denkt van ‘America First’: “Hier zijn ze dol op dingen die uit Europa komen”

  Ze wonen in de kleinste staat van Amerika, maar zien de dingen groots. Erin Starr (50) is een gekende kunstenares, Raoul Dexters (50) is bedrijfsleider en importeert Europese delicatessen, zoals croissants. Eerst moest Raoul, als Belg, opboksen tegen ‘America First’, nu moet hij zijn koopwaar ook nog eens in een pandemie promoten. Maar het lukt: de zaken floreren en daar is hij dankbaar om. “Als je genoeg geld hebt en gezond bent, is Amerika een geweldig land. Maar anders...”