Dronebeelden van zwaar beschadigde huizen in Zierikzee.
Volledig scherm
Dronebeelden van zwaar beschadigde huizen in Zierikzee. © AFP

Ongeveer 150 huizen zwaar beschadigd na windhoos Zierikzee

Ongeveer 150 huizen zijn zwaar beschadigd in het Nederlandse Zierikzee door de windhoos die de Zeeuwse plaats maandag trof. Vijf tot tien woningen zijn de komende maanden niet bewoonbaar. 

0 reacties

 1. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 2. Beelden tonen minitornado in Zeeuwse Zierikzee: één dode, negen gewonden en veel beschadigde huizen

  Beelden tonen minitorna­do in Zeeuwse Zierikzee: één dode, negen gewonden en veel beschadig­de huizen

  Een 73-jarige vrouw uit Wassenaar in Zuid-Holland is om het leven gekomen na de minitornado in Zierikzee, een Zeeuws stadje op Schouwen-Duiveland dat ook bij Belgen geliefd is. De toeriste kreeg een dakpan op haar hoofd en overleed ter plaatse. Negen mensen raakten gewond. Buurtbewoners spreken van een “oorlogsgebied”. Minimaal honderd huurhuizen zijn beschadigd, waarvan sommige onbewoonbaar zijn.
 3. Nederlander in Canada veroordeeld voor seksuele afpersing van tiener (15) die uiteindelijk zelfmoord pleegde
  Play

  Nederlan­der in Canada veroor­deeld voor seksuele afpersing van tiener (15) die uiteinde­lijk zelfmoord pleegde

  Een Canadese jury heeft zaterdag de Nederlander Aydin Çoban (44) schuldig bevonden aan seksuele afpersing van een tienermeisje uit de provincie British Columbia. De vijftienjarige Amanda Todd pleegde in 2012 zelfmoord nadat ze drie jaar lang door Çoban online werd uitgebuit. Voor ze zich van het leven beroofde, deelde ze haar verhaal in een 9 minuten durende video op YouTube.