Teresa Xu toont kaartjes aan de pers met het opschrift “mijn baarmoeder, mijn keuze". De vrouw krijgt vandaag na twee jaar een tweede hoorzitting in de rechtbank van Peking om te strijden voor het recht om als ongetrouwde vrouw haar eicellen te laten invriezen.
Volledig scherm
Teresa Xu toont kaartjes aan de pers met het opschrift “mijn baarmoeder, mijn keuze". De vrouw krijgt vandaag na twee jaar een tweede hoorzitting in de rechtbank van Peking om te strijden voor het recht om als ongetrouwde vrouw haar eicellen te laten invriezen. © AP

Ongetrouwde vrouw uit Peking strijdt voor recht om eicellen in te vriezen

De rechtszaak van een ongetrouwde vrouw uit Peking die strijdt voor het recht om haar eicellen te laten invriezen, vindt vandaag plaats in de rechtbank van de Chinese hoofdstad. De vrouw, Teresa Xu, wacht sinds december 2019 op een tweede hoorzitting. Xu klaagt een ziekenhuis aan dat haar in november 2018 aanzette om op natuurlijke wijze een kind te krijgen in plaats van haar eicellen te laten invriezen en haar dwong om een huwelijkscontract te laten zien. Volgens de wet in het land hebben enkel getrouwde koppels toegang tot reproductiediensten.