Ongemakkelijk moment na vraag van journalist aan Nieuw-Zeelandse en Finse premier: “Nee, onze ontmoeting heeft niets te maken met onze leeftijd of geslacht”

De Finse premier, Sanna Marin, en de Nieuw-Zeelandse premier, Jacinda Ardern, waren misnoegd nadat een journalist vroeg of hun eerste persoonlijke ontmoeting plaatsvond omdat zij beiden jonge vrouwelijke leiders zijn. “Laat het duidelijk zijn, we ontmoeten elkaar omdat we premiers zijn”.

9 reacties

 • Jose Van Hauwaert

  2 maanden geleden
  Boem... direct op zijn plaats gezet, zo moet het, klasse van deze beide Dames
 • boudewijn schepers

  2 maanden geleden
  top vrouwen
 • Peter Verachtert

  2 maanden geleden
  Twee straffe dames... alleen maar bewondering voor.
 • Jurgen Vermaut

  2 maanden geleden
  Domme vragen bestaan dus wel degelijk, intelligente antwoorden dus ook.
 • Kelly Verlinden

  2 maanden geleden
  Zeer goede premier in Finland. Zij is echt geweldig. Kan onze politiek iets van leren.
 1. Na de feestbeelden die wereld rondgingen: Finse premier heeft haar plichten niet verzuimd, stelt kanselier van justitie

  Na de feestbeel­den die wereld rondgingen: Finse premier heeft haar plichten niet verzuimd, stelt kanselier van justitie

  Een onderzoek pleit de Finse premier Sanna Marin vrijdag vrij van vermeend wangedrag. Het onderzoek werd ingesteld nadat in augustus een video van het feestende regeringshoofd uitlekte en wereldwijd voor veel ophef zorgde. Sanna Marin heeft op feestjes in de zomer de plichten van haar ambt evenwel niet verzaakt, concludeert de kanselier van justitie, die bevoegd is voor klachten tegen de regering.