Nederlandse premier Mark Rutte staat de pers te woord na afloop van de ministerraad.
Volledig scherm
Nederlandse premier Mark Rutte staat de pers te woord na afloop van de ministerraad. © ANP

Onduidelijkheid over arrestatie voor mogelijke aanslagdreiging tegen premier Rutte

In Nederland heeft een politieteam in Amsterdam vrijdagavond een man gearresteerd op verdenking van het plannen van een aanslag op de Nederlandse premier Mark Rutte. Dat meldt de krant De Telegraaf zondag op haar website. Al is er wel onduidelijkheid, want de politie bevestigt dat de verdenking tegen de man niet klopt.

  1. INTERVIEW. Bart De Wever: “Als ze mij dood willen, stappen 2 gasten 's morgens op de vlieger met een foto en adres. Ze schieten mij neer en vliegen volgende dag terug. Voor 5.000 dollar”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Bart De Wever: “Als ze mij dood willen, stappen 2 gasten 's morgens op de vlieger met een foto en adres. Ze schieten mij neer en vliegen volgende dag terug. Voor 5.000 dollar”

    “De war on drugs verloren? We zijn hem nog niet eens deftig beginnen te voeren." Bart De Wever (N-VA) pikt de kritiek niet dat hij in Antwerpen aan de verliezende hand is. “Ik zag het probleem en schudde aan elke boom. Maar de maatschappelijke en politieke elite, die vaak zelf drugs gebruikt, gedoogt dat wij een dopeland zijn. Het boeit Vivaldi gewoon niét.”