Een schets van het proces over de aanslagen in Parijs toont Yassine Atar, de broer van Oussama Atar.
Volledig scherm
Een schets van het proces over de aanslagen in Parijs toont Yassine Atar, de broer van Oussama Atar. © AFP

Onduidelijkheid op proces aanslagen Parijs: Hoe verkreeg leider van terreurgroep Belgisch paspoort?

“Hoe was het mogelijk dat Oussama Atar in september 2013 een Belgisch paspoort verkreeg?” Op die vraag van een advocaat van een van de burgerlijke partijen in het proces over de aanslagen in Parijs kwam er donderdag geen duidelijk antwoord. Atar is de vermoedelijke leider van de terreurcel die op 13 november 2015 een bloedbad aanrichtte in de Franse hoofdstad.

 1. Franse toerist (36) die dronebeelden maakte in Iraanse woestijn, verschijnt morgen na 20 maanden cel voor rechter en riskeert doodstraf

  Franse toerist (36) die dronebeel­den maakte in Iraanse woestijn, verschijnt morgen na 20 maanden cel voor rechter en riskeert doodstraf

  Een Franse toerist die al sinds mei vorig jaar in een Iraanse cel zit, moet donderdag voor de Revolutionaire Rechtbank van het land verschijnen op verdenking van spionage en anti-Iraanse propaganda. Dat deelde zijn advocaat vandaag mee. Benjamin Brière (36) had in een Iraans natuurgebied beelden gemaakt met een drone en zich op sociale media uitgesproken tegen de verplichting voor vrouwen om een hijab te dragen.
 2. Openbare aanklager New York: “Patroon van fraude bij Trump Organization”
  13

  Openbare aanklager New York: “Patroon van fraude bij Trump Organizati­on”

  De openbaar aanklager in New York beschuldigt het vastgoedbedrijf van oud-president Donald Trump en diens familie van "frauduleuze en misleidende" praktijken. Volgens procureur-generaal Letitia James heeft The Trump Organization zich herhaaldelijk schuldig gemaakt aan manipulatie van de waardering van eigendom voor belasting- en verzekeringsdoeleinden, meldt ‘The New York Times’ op basis van rechtbankdocumenten.