Archiefbeeld, de vlucht MH17 stortte neer in 2014.
Volledig scherm
Archiefbeeld, de vlucht MH17 stortte neer in 2014. © AFP

Onderzoeksteam MH17 vraagt Russische militairen om informatie

Het team dat het neerhalen van vlucht MH17 onderzoekt heeft Russische militairen opgeroepen om informatie te delen voor een vervolgonderzoek naar de bemanning van en de besluitvorming rond de inzet van de raketinstallatie waarmee het vliegtuig zou zijn neergeschoten. De Nederlandse politie, die de actie coördineert, heeft de oproep in een brief gedaan aan inwoners van de Russische stad Koersk. Volgens het Joint Investigation Team (JIT) komt de zogeheten Buk-TELAR daar vandaan.

 1. Zaak MH17 wordt na 7 jaar eindelijk behandeld in rechtbank: dit zijn de 4 verdachten van moord op 298 inzittenden
  PREMIUM

  Zaak MH17 wordt na 7 jaar eindelijk behandeld in rechtbank: dit zijn de 4 verdachten van moord op 298 inzitten­den

  In Nederland gaat morgen de behandeling van het proces rond het neergeschoten vliegtuig MH17 van start. Zeven jaar nadat het vliegtuig neergehaald werd boven het oosten van Oekraïne zal de zaak na heel wat onderzoek behandeld worden. Vier commandanten worden verdacht van moord op de 298 inzittenden, waaronder zes Belgen. De beklaagdenbank zal echter leeg blijven. De vier zouden op Russische grondgebied verblijven, een uitlevering aan Nederland is niet mogelijk.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.