De Britse premier Boris Johnson.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson. © ANP / EPA

Onderzoeksrapport over feestjes in ambtswoning van Britse premier gepubliceerd: “Leidinggevenden moeten verantwoordelijkheid nemen”

De Britse topambtenaar Sue Gray heeft haar volledige rapport over het ‘partygate’-schandaal overhandigd aan Downing Street 10, de ambtswoning van premier Boris Johnson. Tijdens de lockdown in het Verenigd Koninkrijk hebben er in en rond Downing Street elke vrijdag feestjes plaatsgevonden. De volgende ochtend lagen de lege flessen en etensresten er nog. Dat stellen enkele medewerkers anoniem aan de Britse openbare oproep BBC. 

  1. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Russisch leger trekt zich terug uit Slangeneiland: “Teken van goodwill”

    LIVE. Russisch leger trekt zich terug uit Slangenei­land: “Teken van goodwill”

    Het Russische leger trekt zich terug uit Slangeneiland. Moskou noemt het een teken van goodwill omdat de export van Oekraïens graan hierdoor makkelijker zou moeten verlopen. Volgens Oekraïne werden de Russische militairen echter gedwongen om in het holst van de nacht in twee speedboten op de vlucht te slaan. “Het eiland is nog gehuld in rook door de explosies”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.